21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia és terra de festivals

– 30.000 assistents al Mediterránea confirmen que Gandia és una destinació de festivals

– El 70% procedien de fora de la ciutat i un 40% de més enllà del territori valencià.

– Només 500 dels 30.000 assistents optaren per allotjar-se a l’acampada del mateix festival. La resta, a hotels, càmpings locals i apartaments turístics de la ciutat i la platja.

– El 70% dels comerciants van participar en la iniciativa de «Botigues al Carrer» per tal de dinamitzar el comerç local.

La regidora de Turisme, Balbina Sendra, acompanyada per l’edil de Comerç, Elena Moncho, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal de fer balanç del qual ha resultat el Mediterránea Festival, celebrat el cap de setmana passat al parc Ausiàs March.

Mediterranea Festival Gandia. Fotografia Alex Oltra
Mediterránea Festival, Gandia. Fotografia Àlex Oltra

En primer lloc, Sendra ha volgut destacar l’apropament del festival als carrers de la ciutat: «Ens ha paregut un encert per part de l’organització del festival el fet d’acostar-lo als carrers de la nostra ciutat i anar més enllà del recinte mateix».

Mediterranea Festival al Carrer Gandia. Fotografia Alex Oltra
Mediterránea Festival al Carrer, Gandia. Fotografia Àlex Oltra

A més, el concepte de festival de música contemporània barrejat amb festa popular ha resultat «molt positiu des de tots els punts de vista: lúdic, turístic, cultural i econòmic», ha afegit la regidora de Turisme.

Pel que respecta a les xifres, al recinte situat al Parc de la Fira mateix, s’han registrat 30.000 assistents dels quals el 70% procedien de fora de la ciutat i un 40% de fora de la Comunitat Valenciana.

Mediterranea Festival Dual Fest Gandia 1
Mediterránea Festival, Dual Fest, Gandia

A més, cal destacar que la gent ha apostat pels hotels, càmpings locals i apartaments turístics de la ciutat i la platja, ja que només 500 dels 30.000 assistents optaren per allotjar-se a l’acampada del mateix festival.

Per la seua part, Moncho ha valorat els actes que han tingut lloc fora del parc Ausiàs March, i que han servit «per a dinamitzar el centre de la ciutat en plena època estival i, per tant, descentralitzar els restaurants i tendes de la platja de Gandia».

Mediterranea Festival Botigues al Carrer Gandia. Fotografia Alex Oltra
Mediterránea Festival, Botigues al Carrer, Gandia. Fotografia Àlex Oltra

«El 70% dels comerciants van participar en la iniciativa de «Botigues al Carrer» i això, junt amb els concerts que van tindre lloc també a diferents punts del centre de la ciutat van resultar tot un èxit. Els mateixos comerços ja ens han manifestat el desig d’involucrar-se més si l’any vinent torna el festival a Gandia», ha conclòs la regidora.

Articles relacionats