22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Gandia es suma a la lluita contra el desaprofitament alimentari

– Gandia es suma a la III Setmana contra el desaprofitament alimentari

· L’any passat prop del 80% dels aliments malgastats es van correspondre a productes sense utilitzar i el 15,8% a aliments cuinats

· Liduvina Gil: “A l’any són milions de tones d’aliments els que es tiren al fem. Aliments que han tingut un impacte en la Terra a l’hora de la seua producció i trasllat a les llars

La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, ha informat aquest matí que Gandia se suma a la III Setmana contra el desaprofitament alimentari. Una iniciativa que té com a objectiu conscienciar a totes les baules de la cadena alimentària en lluita contra el desaprofitament alimentari, i que se celebrarà al nostre país entre els pròxims 28 de setembre i 4 d’octubre.

L’edil ha destacat que segons les dades del Ministeri, l’any passat prop del 80% dels aliments malgastats es van correspondre a productes sense utilitzar i el 15,8% a aliments cuinats. “Són unes dades molt dolentes i confirmen la necessitat d’intensificar els esforços per a reduir el desaprofitament. A l’any són milions de tones d’aliments els que es tiren al fem. Aliments que han tingut un impacte en la Terra a l’hora de la seua producció i trasllat a les llars. Amb la situació que travessa actualment el planeta és més que necessaris i les administracions i la població prenguem consciència d’aquest problema i actuem de manera eficaç”.

La Setmana contra el desaprofitament alimentari és d’àmbit nacional i ha sigut impulsada per les empreses de la indústria i la distribució alimentària, i coordinada per AECOC (Associació d’Empreses del Gran Consum que reuneix a més de 30.000 companyies) i que compta amb el suport del Ministeri d’Agricultura i Alimentació, Administracions Autonòmiques i Locals i amb la de la resta d’associacions que representen a les empreses del sector (indústria, distribució i hostaleria).

Durant aquesta setmana, es desplegaran les següents accions per tot el país orientades a sensibilitzar i informar el consumidor i a l’opinió pública sobre la necessitat de posar en valor els aliments i crear estratègies per a evitar el desaprofitament.

1. Celebració del VIII Punt de Trobada contra el Desaprofitament Alimentari, una trobada virtual i gratuïta dirigit als professionals dels Ajuntaments.

2. Marea verda contra el desaprofitament, per la qual es convida als Ajuntaments de tot el país a il·luminar de cap verd dels seus monuments emblemàtics o el seu consistori el pròxim 29 de setembre entre les 20 i les 23 h.

3. Crida a l’opinió pública per a participar el 29 de setembre en la Marea verda animant als ciutadans a vestir un complement de roba verda i pujar les seues fotos a Instagram amb l’etiqueta #mareaverde0desperdicioalimentario per a conscienciar sobre la importància d’aprofitar els aliments.

4. Pla de comunicació per a informar sobre totes les accions i enviament d’un dossier de premsa sobre la iniciativa als principals mitjans de comunicació, i d’un llaç verd perquè els presentadors de televisió ho lluïsquen el 29 de setembre en la solapa en senyal de suport i informen de la iniciativa.

Articles relacionats