26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Gandia es reuneix per treballar i informar-se de l’experiència dels terrats vers a Barcelona

El vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, acompanyat dels tècnics municipals, Josep Blasco i Jorge Hervàs, va realitzar dijous una jornada de treball a Barcelona amb visites a dos terrats verds, premiats en les dues convocatòries que l’Ajuntament de la Ciutat Comptal ha convocat fins ara.

Per un costat, la coberta verda de Frimercat, en la Zona Franca, sobre un edifici d’oficines en una indústria, que ha recuperat el terrat per poder gaudir-lo com a zona d’esplai i contribuir a l’eficiència energètica de l’edifici. També, amb la visita a un edifici d’ús residencial en la Diagonal, un bon exemple de millora de les zones comunes que donen valor als habitatges millorant el medi ambient urbà.

Entre les dues visites una intensa reunió de treball en dependències municipals amb els responsables de l’Institut de Paisatge i la Qualitat de vida, amb exposició dels projectes que s’estan encetant a Barcelona per recuperar els terrats i les cobertes verdes, amb indicació de les fortaleses i debilitats dels processos encetats.

Una informació molt valuosa de cara a l’ordenança que està treballant-se des del departament d’Urbanisme per a Gandia per impulsar els terrats vius.

“Els guanys dels terrats verds són molt grans, és una nova manera d’adaptar-nos al canvi climàtic, de reduir les temperatures i el consum energètic a les nostres cases i a més guanyar un espai en els nostres edificis que molts tenim en desús”, ha assegurat el Vicealcalde.

Articles relacionats