16.9 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

“Gandia entre totes i tots, millor” projecte per millorar la formació de les xiquetes i xiquets

  • Gandia presenta el projecte ‘Gandia entre totes i tots, millor’
  • Liduvina Gil: «La idea es millorar la formació dels nostres xiquets i xiquetes en els valors i habilitats per al seu futur»

La delegada responsable de Infància, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí el projecte ‘Gandia entre totes i tots, millor’, una iniciativa que naix de l’esforç i la coordinació de tots els departaments de l’Ajuntament de Gandia i la col·laboració amb el Centre de Salut Pública (CSP) i el Servei d’Atenció Primaria de Gandia (SAP).

Així, la idea conjunta es tradueix en un llibre que inclou un gran ventall de propostes formatives, tant intraescolars com extraescolars, que es fiquen a disposició de tots els centres educatius (públics, concertats i privats) i les AMPA de la ciutat. D’aquesta manera, l’objectiu consisteix en fomentar valors, coneixements i respecte per les persones i el medi ambient, així com generar hàbits saludables des de la infància fins al termini de l’adolescència.

En relació a les característiques del dossier, Gil ha explicat que el format físic se suma a la versió digital que col·legis i instituts tenen des de setembre i que els «permet decidir entre la gran oferta de programes (cursos i tallers) que oferix l’Ajuntament» al llarg de tot el curs. D’altra banda, la regidora de Infància i Polítiques Saludables ha destacat el caràcter flexible i reutilitzable de la versió en paper, ja que permet «eliminar o incorporar programes específics cada any» en funció de les necessitats que se presenten a les aules.

En aquesta línia, Gil ha destacat que el projecte contribueix a la formació i sensibilització de la infància per les qüestions socioculturals i mediambientals: «La idea de tots aquests programes es millorar la formació dels nostres xiquets i xiquetes, donar-lis eines, sobretot en els valors i habilitats per al seu futur, i pensem que aquesta programació redundarà en això». En aquesta sentit, assegura, ja s’han pogut realitzar molts dels programes oferts malgrat la situació sanitària.

El llibre complet en versió PDF es pot descarregar a: https://www.gandia.es/aytg/uploaded/SANITAT/Gandia%20entre%20totes%20i%20tots%20millor%20v2_1.pdf.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats