GANDIA ENCETA UNA CAMPANYA PER PROMOURE L’ÚS DEL VALENCIÀ ALS COMERÇOS

Les regidores de Normalització Lingüística i de Comerç de Gandia, Lorena Milvaques i Alícia Izquierdo, respectivament, s’han desplaçat aquest matí al Mercat Municipal de Gandia per presentar i distribuir la campanya “Comprem en valencià”.
Es tracta d’una campanya conjunta -seguint amb el caràcter transversal de les polítiques del govern local- entre ambdós departaments, consistent en bosses de pa i cartells , i bosses de fruita i verdura, editades per la Diputació de València, amb el vocabulari específic més comú de cada àmbit, que es repartiran, els pròxims dies entre els forns i les fruiteries de la nostra ciutat. Es recupera la coixinera de tela per a comprar el pa que, a més de conservar-lo millor, és reutilitzable. D’igual manera, les bosses de fruita i verdura són de paper, material reciclable.

“Afortunadament, tenim una llengua viva, útil, però que cal mimar-la i promocionar-la no només en l’àmbit acadèmic. I una forma de fer-ho és amb campanyes com aquesta que promouen la normalització del valencià en els aspectes quotidians com són les compres a mercats i botigues”, ha destacat Milvaques.
Destaca el colorit i el disseny dels dibuixos, en què han col•laborat alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.
“Es tracta d’una campanya molt amable que, a més del valencià, també té vocabulari en castellà i anglès per promocionar els nostres productes locals als visitants”, ha afegit Izquierdo.
Els botiguers del comerç tradicional i del mercat oferiran les bosses als seus clients a partir de demà.

Et Pot Interessar