20 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

GANDIA DIU QUE HA ACONSEGUIT A FITUR SER DESTINACIÓ DEL TURISME SÈNIOR EUROPEU

L’Ajuntament de Gandia ha fet balanç positiu de la seua participació a Fitur, Fira Internacional del Turisme de Madrid, on sota el lema ‘Gandia, 365 dies’, la ciutat va ocupar un stand amb una ubicació privilegiada dins del de la Diputació de València. L’alcaldessa i els tècnics de l’Ajuntament celebraren més de 30 reunions amb diferents tour operadors per tal d’obrir noves vies de negoci i ampliar el mercat turístic de la ciutat. De totes les reunions cal destacar-ne algunes, com la que farà possible celebrar a Gandia, del 28 d’abril a l’u de maig, el XII Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació Cortoons, les que converteixen la ciutat en destinació dels jubilats europeus, i les quehan obert les portes al mercat francès i al turisme familiar.

 

L’alcaldessa i màxima responsable en Turisme, Diana Morant, ha fet el següent balanç de la fira, “hem tingut una setmana de treball molt intensa. Hem marcat un punt d’inflexió en matèria turística a la nostra ciutat així hem aconseguit que el turisme siga una qüestió de ciutat. El balanç és molt positiu i esperem rebre prompte els fruits i resultats de la nostra gestió a Fitur. Hem pogut comprovar que som un destí buscat i demandat. Som tendència i estem pel bon camí. Ens busquen pel sol i la platja però els turistes comencen a demandar més coses i nosaltres les hem ofert”. En eixe sentit Gandia va desplegar la seua oferta turística que abasta totes les vessants, a més de sol i platja, va oferir festes, tradicions, cultura, història, gastronomia i natura. És repartiren vora 10.000 fullets de fins a 9 temàtiques diferents amb totes les propostes que planteja la ciutat.

La presència de la ciutat de Gandia a Fitur ha tingut dos parts. Una primera, entre setmana i dedicada als professionals i una segona, en cap de setmana i pensada per sorprendre als visitants de la fira i turistes potencials.

Pel que fa a la part professional Diana Morant ha assegurat que “han sigut dos jornades molt intenses en què hem aconseguit moltes coses importants per a la citat de Gandia. Hem celebrat 33 reunions amb professionals del sector turístic, a més, hem mantingut altres reunions institucionals per crear sinergies. Hem atès 1.800 consultes directes a l’estand de gent interessada en la nostra ciutat. Han estat presents a Fitur amb representants d’Aloga, Asemhtsa, campings, agències de viatge i empresaris de l’hostaleria de Gandia. Ens hem reunit per avançar en el projecte de les Rutes Verdes i de la Volta Ciclista a Espanya. També hem estat a l’estand Gay Friendly, on hem comprovat que ja som un dels seus destins. També hem aconseguit el Festival Cortoons”.

L’any 2016 es preveu un gran any turístic a tot el món i Gandia havia de treballar per obtindre una bona posició com ha explicat el tècnic de Turisme, Vicent Llorens, qui a més ha matisat els acords als que s’ha arribat a Fitur “ja som destí turístic Senior a Europa. Així hem fet dos importants reunions perquè vinguen a fer vacances a Gandia els jubilats europeus. Ens hem reunit amb SERHS Tours que abasta el mercat irlandès, britànic i holandès i amb Iris Tours que treballa amb alemanys, austríacs i suïssos. Continuem treballant amb el turisme francès, així vam ser els únics que vam estar a la Fira de París, i volem consolidar aquest turisme i apostar per ell. En eixe sentit hem tancat operacions amb grans tour operadors com son Rumbo, Minube i Hotelbeds. El turisme familiar és tendència i estem treballant per adequar la nostra oferta. En eixe cas ens hem reunit amb Jumbo Tours i Tour and Kids. Hem treballat també la nostra oferta turística per al turisme nacional, hem parlat de noves promocions amb Europlayas. També hem obert una línia de diàleg i col•laboració amb Telefónica per tindre una APP turística, format part de les smart cities i provar a Gandia les noves tecnologies que hi ha en matèria turística. Ens hem reunit amb Tourico Holidays, que treballa per exemple al Canadà i Estats Units, perquè el preu del petroli ha baixat molt i ara comencen a plantejar-se oferir paquets turístics a Europa i a la costa mediterrània. Tenim clar que hem d’apostar per la gastronomia, que sense qualitat no hi ha turisme i que tot s’ha d’oferir i proposar amb un gran somriure”.

Pel que fa al cap de setmana van viatjar a Madrid una representació del món de les Falles, de la Setmana Santa, del Tio de la Porra, del Palau Ducal, una cantant d’albaes i l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia. Tots participaren en el repte d’escenificar que és Gandia. En paraules de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant “va ser un espectacle musical i teatral per a fer entendre que Gandia està viva tot l’any, 365 dies. Vull agrair l’esforç de tots els qui ho van fer possible en una jornada maratoniana. Tots els qui anaven en eixe autobús volien aportar el seu granet d’arena al projecte en comú de la nostra ciutat i vull fer un agraïment especial a tots. Hi ha un abans i un després en aquesta edició de Fitur a la ciutat de Gandia perquè tots tenim alguna cosa que aportar i alguna cosa que dir”.
Es van fer dos actuacions, dirigides per Telmo Gadea, que van ser un autèntic èxit com ha assegurat Vicent Llorens “tant l’Agencia Valenciana de Turisme com la Diputació de València ens han felicitat, els va sorprendre i agradar que en 20 minuts fórem capaços d’explicar que és Gandia de forma concreta, precisa i atractiva. Ens van dir que havia sigut la millor representació de tot el pavelló i ens han demanat repetir-ho en altres fires”.

Fitur és una gran aparador a nivell mundial. En aquesta 36 edició, en la que Gandia ha presentat una oferta real i ampla, cal dir que la fira ha batut rècords. Ha rebut més de 230.000 visitants, el que suposa un 6% més que l’edició del 2015. Només en el cap de setmana, en què Gandia va escenificar la seua oferta, van passar pel recinte firal més de 100.000 visitants, un 10% més que l’any anterior.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles