22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

Gandia comptarà en març amb un nou mural dedicat a la lluita per la Igualtat

  • El pintaran cinc dones artistes de la ciutat que formen part de la borsa d’artistes locals creada pel departament de Cultura.

  • Tal i com ja es va informar en la seua inauguració, l’any 2019, l’actual mural «Dones per la Igualtat», creat per Toni Espinar als laterals del pati de l’IES Ausiàs March està sent enderrocat amb motiu de les obres de remodelació integral i ampliació del centre educatiu.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha anunciat un nou mural a la ciutat per al mes de març dedicat a la lluita per la Igualtat. El pintaran cinc dones artistes de Gandia, que formen part de la borsa local.

D’altra banda, ja s’han iniciat els treballs d’enderroc del mural realitzat per l’artista Toni Espinar a l’exterior del pati de l’IES Ausiàs March de Gandia. «Dones per la Igualtat» ha estat tot un símbol per la importància del reconeixement de les dones que han destacat al llarg de la història i que s’han vist invisibilitzades. També era un dels més visitats, sobretot pels centres educatius. Malauradament, també ha patit els atacs dels intolerants. Quan es va inaugurar en març del 2019, ja es va informar i l’artista era coneixedor que no seria una obra permanent, ja que es veuria afectat per les obres d’ampliació i remodelació de l’institut vell.

«Pensem que Gandia no es podia quedar sense un mural representatiu de la lluita per la Igualtat. I qui millor que les dones artistes de la nostra ciutat per fer-ho, les quals tenen un gran nivell». González ha agraït Toni Espinar la seua obra, «que ja forma part de la memòria col·lectiva de Gandia».

Articles relacionats