18 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Gandia comptarà amb un 26% més de taxis

– L’Ajuntament de Gandia i Radio Taxi Gandia acorden ampliar l’oferta disponible

– El 2024, l’empresa sumarà set vehicles als 27 que ja té i, durant les èpoques amb més turistes, hi haurà 59 cotxes disponibles

El regidor delegat de Mobilitat, Trànsit i Transport Públic, Vicent Mascarell i el president de l’Associació de Taxistes de Gandia i de la cooperativa Ràdio Taxi Gandia, Jesús Martínez, han presentat hui l’acord al qual han arribat la principal operadora de taxis del municipi i de l’Ajuntament.

Gandia Frances
Fotografia Natxo Francés

Finalitzada la reunió, tant el regidor com el president de l’Associació han mantingut un encontre amb l’alcalde josé Manuel Prieto on han ultimat els detalls de la iniciativa.

El pacte engloba diversos aspectes. D’una banda, el Govern local ampliarà l’oferta de taxis que operen actualment a la ciutat. D’aquesta manera, el 2024, els 27 vehicles amb llicència que hi ha en l’actualitat al municipi passaran a ser 34, ja que s’hi afegiran 7 cotxes nous a l’oferta. Entre ells, hi haurà 5 models adaptats que se sumaran a l’únic que ja hi ha hui.

De l’altra, a partir de l’1 de juny i fins al 30 de setembre, és a dir, durant la temporada alta, la ciutat doblarà el servei amb 25 vehicles més, que se sumaran als 34 anteriors. En total, durant l’estiu hi haurà 59 taxis disponibles.

Així doncs, 3 taxis de Tavernes, 7 d’Oliva i 14 de la resta de la comarca operaran a la capital de la Safor per assegurar un servei millor i evitar que els turistes tinguen problemes a l’hora de desplaçar-se.

Martínez ha destacat que això serà possible gràcies a una prestació conjunta controlada, mitjançant la qual els taxis de les localitats escollides tindran permís per viatjar fins a Gandia i viceversa. Cal afegir que aquesta mesura també es durà a terme en altres dates puntuals com les festes de Nadal, Setmana Santa, Falles o Fira i Festes.

Per part seua, el regidor ha explicat que els dos vessants del pacte estan supeditades tant a l’aprovació de la Conselleria com a la dels municipis de la comarca. Tot i això, ha afirmat que està convençut que “ambdues parts veuran amb molt bons ulls l’acord”.

També ha aprofitat per a comentar que aquest pacte no sols resoldrà gran part dels problemes d’oferta i demanda que el sector té ara mateix, sinó que, a més, “permetrà crear un nínxol de mercat i ampliar l’ocupació”, perquè l’Ajuntament augmentarà el nombre d’exàmens de llicències per a taxistes.

A més, el president de Ràdio Taxi Gandia ha assenyalat que “l’increment de turisme nacional i estranger després de la pandèmia ha estat un dels motius principals pels quals s’ha buscat arribar a aquest acord” i que els treballadors de la seua cooperativa són els primers que busquen “dur a terme aquest tracte just i necessari”.

Articles relacionats