10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Gandia col·laborarà en el programa «Lideresas Amazonas» per fomentar el triatló femení

 

· La primera quedada de «Lideresas» en 2023 es durà a terme a Gandia el pròxim 25 de març, sent la seua Lideresa Silvia Valero

· L’Ajuntament de Gandia col·laborarà amb aquest pioner projecte cedint les instal·lacions esportives, tant la piscina com la pista d’atletisme

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada per Vanessa Huesa, presidenta i directora tècnica de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, han presentat aquest matí el programa «Lideresas Amazonas».

Aquesta és una iniciativa de la Federació Espanyola de Triatló en col·laboració amb les Federacions Autonòmiques. “Es tracta d’un programa integral i transversal que està destinat a fomentar el desenvolupament de la dona i la seua evolució dins del triatló”, ha comentat Morant.

L’Ajuntament de Gandia col·laborarà amb aquest pioner projecte cedint les instal·lacions esportives, tant la piscina com la pista d’atletisme.

Totes les participants que tinguen el seu paper en aquest programa, promouran experiències i valors, amb la fi principal d’impulsar el canvi que es mereix el triatló femení. Aquest programa, sens dubte, és un gran altaveu per a donar veu a totes aquelles dones que senten una gran passió pel triatló.

Amb aquest projecte, el que s’aconsegueix és posar en contacte a dones que són líders del Triatló, amb altres dones que estan descobrint aquest esport i que desitgen iniciar-se en aquest món. “Les líders, amb els seus coneixements, ajudaran a través de les quedades a mentorar a altres dones i adquirir experiència i trajectòria en aquest esport”, ha afegit la regidora.

Objectius:
– Augmentar el nombre de dones que s’inicien en l’activitat física en general i en el triatló en particular.
– Augmentar la visibilitat de les dones esportistes i tècniques.

Des de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana comptem amb sis dones “Lideresas” que seran les encarregades de dirigir i coordinar les “Quedades” on dones, independentment del seu nivell esportiu, podran iniciar-se en l’esport i en el triatló.

“La primera quedada de ‘Lideresas’ en 2023 es durà a terme a Gandia el pròxim 25 de març, sent la seua ‘Lideresa’ Silvia Valero”, ha agregat Huesa. Totes aquelles interessades hauran de formalitzar la inscripció a través de la web www.lideresasamazonas.org

“Es realitzarà una sessió en piscina, d’iniciació al sector aquàtic i en finalitzar, una sessió de carrera a peu en la pista d’atletisme. Es tracta de passar un matí sa i divertit. L’hora programada és a les 9.30 hores”, ha conclòs la presidenta.

Articles relacionats