Gandia celebrarà la V Cursa contra el Càncer el 28 d’octubre

La regidora d’Esports de Gandia, Lydia Morant, acompanyada de la presidenta de l’AECC (Associació Espanyola contra el Càcer) de Gandia, Maribel Codina, el coordinador de carreres de l’AECC València, Sergio Sahuquillo, i la psicòloga del programa de suport a malalts de càncer de Gandia, Natalia Ruiz, ha presentat la cinquena edició de la Cursa contra el Càncer Gandia, que organitza l’AECC Gandia i tindrà lloc el diumenge 28 d’octubre, a les 11 h, des de la plaça Prado.

“Hui mateix ja s’ha obert la inscripció, per tant, vull convidar la ciutadania a participar-hi. L’objectiu és doble: impulsar l’esport i els hàbits de vida saludables, però sobretot recaptar fons per a les investigacions de la malaltia i el servei psico-oncològic de suport a les famílies i a les persones malaltes de Gandia”, ha recordat Morant.

La presidenta de l’AECC Gandia ha destacat també el caràcter solidari de la prova, ja que els 5 € del dorsal es destinaran íntegrament a la lluita contra la malaltia. A més, enguany s’ha fet una edició singularitzada per a Gandia de les samarretes, que es podran adquirir de forma opcional i que seran gratuïtes per als xiquets i les xiquetes, juntament la compra del dorsal.

Les inscripcions es poden realitzar a: www.runcancer.com i www.toprun.es.

La V Cursa contra el Càncer Gandia forma part de la quarta edició del Run Càncer-Circuït AECC València, que organitza 72 marxes i 22 carreres, el més nombrós d’Europa. “Només al 2018 ja hem realitzat 13 proves més que en anys anteriors, amb gairebé 35.000 participants i una recaptació superior als 140.000 €. Amb aquests diners hem aconseguit crear beques doctorals per a la investigació del càncer”, ha explicat Sahuquillo.

A Gandia, l’any 2017 hi van participar 5.003 persones i en aquesta nova edició s’espera superar la xifra.

Finalment, Ruiz ha insistit que, gràcies a aquest tipus de proves solidàries, s’ha aconseguit millorar i augmentar l’atenció del servei de psico-oncologia que l’AECC ofereix des de l’any 2009 a l’hospital comarcal Francesc de Borja. “En un principi, donàvem suport una vegada a la setmana. Des de l’any passat 2 al dia. I, a partir de dilluns, atendrem 3 dies per setmana. No només a l’hospital. I és que una altra de les novetats és que estarem també a la seu de l’AECC Gandia, al Casal d’Associacions de la plaça de les Xocolateres (antic Simancas), fent atenció individual i grupal”.

Per a més informació sobre aquest i altres serveis de suport, les persones interessades poden telefonar al 963 39 14 00 (AECC València).

Et Pot Interessar