21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

Gandia celebrarà el I Concurs Amateur de Fideuà

  • El dissabte 6 d’agost a les 21:30 h se celebrarà el I Concurs Amateur de Fideuà Gandia-Falla Carrer Major i Passeig al primer tram del passeig de les Germanies.

Un esdeveniment que compta amb la col·laboració del departament de turisme de l’Ajuntament i que naix amb la intenció de promocionar un dels plats més típics de la ciutat i de fusionar el món de les Falles amb la gastronomia del territori valencià.

“Tot el que siga promocionar la fideuà és positiu, sempre que es respecte l’elaboració i el producte”, ha expressat Avelino Alfaro, president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia. A més, ha recordat que “aquest concurs no tracta de tancar la porta i abaixar la persiana, sinó que pretén ajudar al reconeixement i la creació d’una identitat de la fideuà arrelada a Gandia”.

Els 30 equips confirmats estaran formats per un cuiner i un ajudant de cuina, només ells tindran accés a l’espai d’elaboració. Serà obligatori per als concursants elaborar una fideuà de 10 racions a partir de la recepta oficial de l’Associació de la Fideuà de Gandia.

El concurs està obert al públic en general, però quedaran exclosos els professionals de cuina. A més, el xef Amadeo realitzarà un “showcooking” per a participants i públic en general. L’esdeveniment també comptarà amb animació musical fins a l’entrega de premis.

“Volem fer el concurs gran i tenim els incentius dels premis vinculats al Concurs Internacional Fideuà de Gandia per reforçar aquesta idea.”, ha afirmat Amadeo Faus, representant de Chef Amadeo. A banda, ha comentat que les expectatives en una primera edició passen per poder dur-la a terme i aprendre dels errors de cara a futures edicions.

L’organització proveirà a cada concursant de totes les eines necessàries per a cuinar com són davantals i els ingredients de la recepta oficial. Així mateix, quedarà prohibida la utilització de qualsevol ingredient, a excepció del caldo, que no s’haja proporcionat per la mateixa organització.

“Volíem instaurar un concurs que fora més seriós sense deixar de ser popular i, en part, ho hem aconseguit gràcies als guardons per a les fideuaes guanyadores”, ha destacat Toni Albors, representante de la Falla Carrer Major i Passeig presidida por Juan Morant Fuster.  “Posarem tots els recursos i mitjans que tenim per aconseguir a Gandia un concurs reconegut i que siga un reclam turístic a tota Espanya”, ha conclòs.

Les tres fideuaes guanyadores tindran els següents premis: per al primer lloc, un diploma acreditatiu i participació en el 48é Concurs Internacional Fideuà de Gandia com a jurat; en segon lloc, un diploma acreditatiu, dues invitacions per al 48é Concurs Internacional Fideuà de Gandia com a convidat i un sopar per a dues persones al restaurant Chef Amadeo. Pel que fa a tercer classificat, obtindrà un diploma acreditatiu i dues invitacions per al 48é Concurs Internacional Fideuà de Gandia com a convidat.

Programa

18:45 h: Acreditació de concursants.
19:30 h: Foto oficial del concurs.
20 h: Entrada dels concursants en el box per a preparar-se.
20:40 h: Inici primer Concurs Amateur Fideuà de Gandia.
21:45 h: Lliurament de fideuaes.
21:50 h: Sopar participants.
A partir de les 23 h. Lliurament de premis i revetla.

Articles relacionats