11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Gandia celebra el ‘Festival de los Faroles’ 

· La iniciativa arrencarà a les 17 hores amb una sèrie de tallers a la plaça Major i continuarà amb una cavalcada, un castell de focs artificials i un espectacle final

L’edil delegada de Política Festiva, Balbina Sendra; la regidora delegada d’Economia i Comerç, Elena Moncho, i la directora de Comunicació de Moll Motor, María Moragues, han presentat hui el ‘Festival de los Faroles’, que se celebrarà aquest dissabte, 24 de febrer.

Sendra ha destacat la tasca del consistori a l’hora de donar suport a iniciatives com aquesta. “És una festa que és nova i creiem que aportarà un element més de dinamització per al comerç i hostaleria del Centre Històric. He de dir que tant la regidora de Comerç com jo ens sumàrem immediatament a la idea quan ens ho van proposar des de Moll Motors. Esperem que aquesta primera edició siga un èxit i es referme com un al·licient més perquè persones de tota la comarca ens visiten amb l’excusa del festival”.

“Es tracta d’una festa molt important per a la comunitat xinesa, enllaça amb l’Any Nou, que va ser fa quinze dies, i anima a celebrar l’amor en totes les seues formes. Mai no s’havia fet res semblant a Gandia i, després de començar a descobrir part de les tradicions i la cultura del país, Moll Motor va pensar que la millor manera que els ciutadans també la conegueren era aquesta iniciativa”, ha assenyalat Moragues.

L’esdeveniment arrancarà a les 17 hores a la plaça Major, moment en què s’obriran els diferents tallers que l’empresa i l’Institut TongWen han preparat per a l’ocasió. Així doncs, les persones que s’animen a assistir podran aprendre cal·ligrafia, conéixer els diferents tipus de te del país o gaudir d’un taller culinari on es treballarà amb pastes típiques de la Xina.

A les 18.30 hores començarà la cavalcada, que eixirà des del concessionari d’Omoda que Moll Motor té al parc Ausiàs March i recorrerà el passeig de les Germanies, la plaça Escoles Pies i un tram del carrer Major. L’itinerari acabarà a la plaça Major després de passar per la plaça Loreto i el carrer Sant Pasqual.

En acabar, es dispararà un castell de focs artificials i hi haurà un espectacle en què, tal com ha comentat la directora de Comunicació, els gandians podran gaudir de “balls tradicionals, música, taewkondo i una mica de tot”.

Moncho ha explicat que, quan la proposta va arribar al seu departament, va pensar que “treballar conjuntament podria ser una cosa molt beneficiosa per al comerç del municipi” “La idea és promoure i incentivar aquest motor econòmic tan important mitjançant el Festival. A més, crec que l’Ajuntament està per afavorir tots els esdeveniments que aporten animació i cultura a la ciutat i espere que aquesta iniciativa haja arribat per quedar-se”, ha afegit. També ha recordat que, dissabte, el centre estarà ple d’activitat, ja que la festa coincidirà amb una nova edició de la campanya Botigues al carrer.

Articles relacionats