17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Gandia calcula que el ferri diari a les Balears generarà un impacte de fins a 15 milions

Gandia es posiciona com un port de primer ordre a la Comunitat Valenciana en comptar no només amb el ‘Volcán de Tijarafe’, el vaixell de transport de passatgers i mercaderies de 143 metresd d’eslora que unirà Gandia amb les Illes Balears durant tot l’any, sinó en disposar a més d’una línia d’alta velocitat que connectarà la ciutat amb Eivissa i Palma durant l’estiu.
Així ho ha dit el vicepresident d’Armas-Trasmediterránea, Antonio Armas, durant el transcurs de la primera visita oficial este dimarts al ferri `Volcán de Tijarafe’, que va començar a realitzar els seus viatges des de Gandia fins a les Balears este diumenge. La visita ha estat encapçalada per l’alcaldessa i màxima representant en matèria Turística de Gandia, Diana Morant, qui ha estat acompanyada per membres de la Corporació Municipal, de la naviliera, de l’Autoritat Portuària, de les forces de seguretat, a més d’una delegació de la Mesa de Turisme i representants de la societat civil gandiana.
La línia que s’acaba d’engegar suposarà un important revulsiu per a la ciutat i per al Grau de Gandia, ja que generarà un impacte econòmic que oscil·la entre 12 i 15 milions d’euros anuals depenent de l’ús del transport de mercaderies, segons ha recalcat l’alcaldessa, qui ha agregat que “hui és un dia d’alegria per a la nostra ciutat perquè tenir una nova línia diària amb les Balears i dos ferris a l’estiu suposa una oportunitat cultural, turística i ara comercial que ens situa en el mapa com un port de referència i que fa que el nostre port siga més competitiu”.
A més, la màxima representant en matèria turística de Gandia ha recordat l’èxit de la línia de ferri engegada fa dos anys (el passat any les xifres de passatgers es van incrementar un 20%), l’impacte del qual es va calcular en 6 milions d’euros, i va destacar que el nou ‘Volcán de Tijarafe’ permet realitzar un viatge diferent en disposar cabines, piscina i zones d’entreteniment.
Diana Morant ha agraït a Trasmediterránea, operada per Armas, la incorporació del buc “Volcán de Tijarafe”. “Amb Trasmediterránea s’ha demostrat que la nostra ciutat té un important aliat i company de viatge cap al progrés en matèria de comunicacions”. A més, Morant ha afirmat que aquesta és una demostració més que Gandia Funciona.
“Gandia sempre us respondrà per la vostra aposta. De fet, l’any passat ja guardonem a Trasmediterránea en la Gala de Turisme per la seua trajectòria empresarial i la confiança que han dipositat en nosaltres”, ha dit Morant. 
Finalment, Morant va agrair que en els laterals de el ‘Volcán de Tijarafe’ estiga dibuixada la marca Esplendor Mediterrània de la ciutat de Gandia: “Cada vegada que aquest vaixell creue el mar i emprenga un viatge, nosaltres ho farem amb vosaltres de manera compartida”.
Per la seua banda, Antonio Armes, vicepresident d’Armas Trasmediterranea, ha remarcat la forta aposta que la naviliera està realitzant per Gandia. “Queda molt treball per fer però a l’estiu esperem també comptar amb una línia d’alta velocitat a més d’aquest vaixell en el qual ens trobem. La nostra aposta és per sempre, hem vingut per a quedar-nos a Gandia”.
Finalment, el director comercial de Trasmediterránea, Miguel Pardo, va declarar que fa dos anys “decidim apostar per Gandia i des del primer minut la implicació de l’Ajuntament i de la ciutat va ser excepcional. L’estiu passat ja vam obtenir excel·lents xifres i el grup Armes ha decidit doblegar l’aposta i en lloc de treballar solament a l’estiu i amb un vaixell de passatge, ja treballem amb un vaixell que pot transportar també mercaderies i durant tot l’any”.
Pardo també ha informat que en els primers dies ja s’han venut més de 7.000 passatges. “Esperem que Gandia i la comarca aposten per nosaltres perquè acostar el punt d’origen a la destinació abarateix molts els costos per a les empreses, amb el que s’obri una gran línia de negoci amb Eivissa i Balears”.

Articles relacionats