15 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Gandia atorga ajudes per valor de 425.000 euros al sector turístic 

– Diana Morant: “Aquestes ajudes suposaran un baló d’oxigen per a empresaris, treballadors i, per tant, també per a moltes famílies que viuen del turisme”

Es tracta del nombre més gran d’ajudes que ha atorgat l’Ajuntament de Gandia, en termes econòmics, al teixit empresarial turístic gandià format majoritàriament per autònoms i pimes. Aquesta ordre d’ajudes va en la mateixa línia de la qual ja ha tret l’Ajuntament pel sector del xicotet comerç, hostaleria i de serveis, dotada amb 2 milions d’euros.

Tres paquets d’ajudes

S’han establit tres línies d’ajudes diferenciades segons les empreses del sector turístic:

1. EMPRESES TURÍSTIQUES, que ja estan beneficiades per SICTED, amb AJUDES DIRECTES DE FINS A 2.500 EUROS a cadascuna de les empreses. Parlem d’agències de viatges, restaurants, cafeteries… És a dir, totes aquelles empreses que tenen l’especialització, els cursos i el seguiment de qualitat del segell SICTED.

2. ALLOTJAMENTS TURÍSTICS (hotels de totes les característiques i categories, cases rurals, etc.). Amb ajudes globals de FINS A 253.000 EUROS, per a acompanyar-los en l’etapa post-covid. Fins a 35.000 euros per a cadascú.

3. Iniciatives de caràcter museístic i patrimonial de la nostra ciutat, on la gestió no és municipal, com ara el Palau Ducal o el Museu Faller.

“Aquestes tres línies no estan tancades i si la demanda requereix ampliació o es detecta un sector que també el necessite, estic segur que tots els membres del fòrum socioeconòmic estarem en el mateix camí. La primera línia que abordarà els allotjaments turístics estaran condicionades a la formació permanent o a participar en activitats de promoció per a treballar de manera conjunta amb l’administració. Amb la segona línia d’establiments que comptem amb SICTED és una manera de discriminar positivament a aquells que fan que els seus negocis i comerços estiguen especialment dissenyats per a atendre les demandes turístiques”, ha explicat Mascarell.

La finalitat d’aquestes subvencions és dinamitzar el sector turístic i facilitar mitjans als agents del sector per a contribuir a la reactivació de la destinació turística de Gandia, en l’àmbit de les competències atribuïdes als municipis en matèria de foment de l’activitat turística. Es faran aportacions directes amb l’objectiu de mantindre viu el teixit empresarial turístic, que genera producte i que, en el seu moment, va saber orientar les inversions pròpies en qüestions com la certificació d’estàndards de qualitat. Així, moltes de les empreses que es poden beneficiar ja han aconseguit el distintiu SICTED.

La Junta de Govern de dilluns aprovarà aquesta línia d’ajudes, que complementen les de la Generalitat, i en els pròxims dies s’informarà dels requisits i de com es pot accedir a elles.

Articles relacionats