26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Gandia assegura projectar el patrimoni cultural del Museu de Santa Clara

 

L’Ajuntament i el Museu de Santa Clara signen un conveni de col·laboració per un valor de 30.000 euros

– L’objectiu de la col·laboració és la de valorar el patrimoni cultural i històric de la ciutat donant suport a un museu que, tal com ha explicat l’alcalde, alberga «una de les col·leccions més importants de la Comunitat Valenciana»

– L’acord, que porta en vigor des de fa 4 anys, té una duració de dos anys prorrogables.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i el director tècnic i artístic del Museu de Santa Clara, Joan Aliaga –acompanyats pel regidor de Cultura, Nahuel González– han firmat la renovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Museu per un valor de 30.000 euros anuals.

L’objectiu d’aquesta relació entre ambdues entitats és la de valorar el patrimoni cultural i històric de la ciutat. Tal com ha assenyalat l’alcalde, la col·lecció que alberga el museu «és una de les més importants de la Comunitat Valenciana». «És també un símbol de projecció de la ciutat i té un gran aparador turístic complementat amb uns grans al·licients que crec que hem de continuar fent valdre», ha afegit.

Museu Santa Clara

La col·laboració té un termini de dos anys, però segons ha especificat l’alcalde, es pretén mantindre-la durant més temps. «Amb la bona entesa entre els col·laboradors, serà més fructífera i molt més extensa en el temps. Es tracta de seguir projectant per al futur des de la bona perspectiva del present», ha matisat. Així mateix, Prieto ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de “treballar per enriquir el seu patrimoni cultural i artístic”.

Per la seua banda, Aliaga ha agraït a l’Ajuntament i a la Regidoria de cultura els 4 anys de col·laboració. “Han sigut uns anys en què hem pogut llançar el Museu d’una forma important; d’una forma que ha tingut una repercussió molt bona de cara al públic. A més, ha fet referència a la dificultat que ha travessat el sector cultural durant la pandèmia. «Hem tingut una època difícil que ens ha paralitzat a tots. Ara estem il·lusionats en llançar i començar amb força aquest nou període que iniciem a partir de la renovació del conveni”, ha expressat.

Articles relacionats