19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Gandia aposta per ser un destí dels teletreballadors de tot el món

– Gandia presenta a Madrid juntament amb ‘València Capital Mundial del Disseny 2022’ un projecte per a atraure a teletreballadors de tot el món

· Diana Morant: “Anem posar totes les eines i tota l’estructura que estiga al nostre abast perquè ‘Gandia HUB’ siga una realitat com més prompte millor”

· Corinna Heimann: “Gandia HUB és el projecte pilot de València Capital Mundial del Disseny 2022 per a, des del disseny de serveis, atraure a professionals que busquen conjugar teletreball i qualitat de vida”

· Luis Calabuig: “L’objectiu és atraure talent i treballadors que aporten valor per a desenvolupar la ciutat cap a un nou estadi”

La terrassa de l’edifici Forus Barceló de Madrid va acollir ahir a la vesprada amb èxit la presentació del projecte ‘Gandia HUB’. Una iniciativa que de l’Ajuntament de Gandia i València Capital Mundial del Disseny 2022 que pretén convertir a la ciutat en el gran destí del teletreball.

Gandia presenta un proyecto para atraer a teletrabajadores de todo el mundo 1 Per aquesta raó, es posarà en marxa un pla d’acció que busca arribar a un atractiu segment de viatgers, els coneguts com a ‘remalnom workers’. Un projecte que té com a objectiu convertir-se en tot un referent a Espanya.

Així ho van anunciar l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; qui va estar acompanyada durant la presentació del projecte per la directora de programa de la Capital Mundial del Disseny 2022, Corinna Heilmann; i el seu vicepresident, Luis Calabuig.

A l’acte van acudir el Director General de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos; el diputat de Turisme, Jordi Mayor; Toni Bernabé, responsable del Patronat de Turisme de València; el regidor de Turisme a l’Ajuntament de València, Emiliano García; a més de representants del sector empresarial, associatiu i cultural.

En primer lloc, Diana Morant va explicar que, a causa de la pandèmia, l’entorn laboral ha hagut d’adaptar-se a la situació i que aquest passa pel teletreball. Una manera de desenvolupar la vida laboral que ha generat milers de llocs de treball coneguts com a teletreballadores, nòmades digitals o “remalnom wokers”, persones que desenvolupen la seua activitat des de qualsevol punt del món i que busquen llocs amb una sèrie d’avantatges que milloren la seua qualitat de vida.

Es tracta d’un nou segment turístic, que té una taxa de creixement que ha passat del 30% al 65% en els últims temps, permetent un nou factor desestacionalitzador i un nou pol de generació d’economia.

Els ‘remalnom workers’ permetran enriquir l’estructura del model turístic gandià, rejoveneix el destí i refrescar la marca, a més que captara a professionals d’alta qualificació. Uns professionals que tenen estades més llargues i efectuen una major despesa en destí.

“Gandia és un lloc idoni per a treballar i també per a gaudir del temps lliure. La nostra ciutat, amb mar i muntanya, aporta una gran quantitat d’opcions per a tota mena de gustos. Els nostres paisatges únics, el nostre clima inigualable i, per descomptat, les nostres platges ens han convertit en un destí capaç d’atraure nous talents i visitants, mentre oferim una gran quantitat d’activitats i experiències suggeridores i extraordinàries”.

“Tenim Universitat, un important teixit empresarial i un gran nombre d’espais meravellosos capaços de substituir a les oficines de tota la vida”.
Per a concloure la seua intervenció, Diana Morant ha afirmat que Gandia compleix amb tots els requisits per a abordar aquest projecte com un clima favorable, bones condicions de connectivitat i possibilitat de desenvolupar tota mena d’activitats en un entorn especial. “Anem a posar totes les eines i tota l’estructura que estiga al nostre abast perquè ‘Gandia HUB’ siga una realitat com més prompte millor. A Gandia ja estem preparats. I, per a això, apostarem per primera vegada en la nostra trajectòria turística per un turisme tan específic en l’àmbit professional, per un nou concepte de turisme que ens permeta afrontar el canvi de paradigma que s’està produint en el sector turístic”.

Per part seua, Corinna Heilmann ha volgut destacar que València és una potència del disseny en diversos àmbits i que la candidatura va respondre a una petició de diversos sectors. “El que nosaltres fem és unir propostes per a solucionar els nous reptes que se’ns presenten. Hem de provocar canvis utilitzant el disseny com a eina per a provocar un canvi a tots els nivells”.

Quant a l’elecció de Gandia, Heilmann va fer valdre diversos aspectes com el treball que es va desenvolupant a la ciutat per a promoure la implantació de la qualitat, la seua planta hotelera i d’allotjaments en general, la Universitat i un entorn privilegiat. “Gandia té tot per a atraure talent i empreses que aposten per la innovació”.

Finalment, Luis Calabuig va explicar que el projecte València Capital Mundial del Disseny 2022 ha transcendit de la idea principal i abasta molts àmbits i que en el cas del Turisme la ciutat triada ha sigut Gandia, ja que compta amb tot el necessari per a posar en marxa la iniciativa. “El turisme mediterrani és social però amb Gandia HUB el que volem és arribar al turisme professional”. “L’era postCovid obri una nova etapa que a molts ens ha provocat replantejar-nos què volem fer en la nostra vida i com volem viure-la, i hui dia la digitalització de tots els processos ens permet desenvolupar la nostra labor en qualsevol part del món i quin millor lloc que fer-lo que Gandia, amb una gran qualitat de vida i serveis”.

“L’objectiu és atraure talent i treballadors que aporten valor que són aquells que deixaran la seua petjada i ajudaran a desenvolupar la ciutat cap a un nou estadi”, va concloure.

Articles relacionats