18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Gandia anima a inscriure’s en la cinquena edició de la Llançadora d’Ocupació

La V Llançadora d’Ocupació de Gandia començarà a funcionar al març i servirà per a ajudar a 20 persones en situació de desocupació a entrenar una nova cerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral. “Per a aconseguir-ho, no es trobaran sols, sinó que comptaran amb l’ajuda i orientació de personal tècnic expert que els facilitarà noves eines de cerca i guiarà per a reforçar les seues competències i millorar la seua empleabilitat”, ha explicat la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació (responsable d’Ocupació), Alícia Izquierdo.

 Persones destinatàries

 La nova llançadora estarà destinada majoritàriament a joves menors de 35 anys, degudament inscrites com a demandants d’ocupació. Si les 20 places no es cobreixen amb perfils d’aquestes edats, es reserva la possibilitat que cinc hi puguen destinar-se a persones de major edat, fins als 59 anys. 

Podran apuntar-se persones de qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedents de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia. 

Termini d’inscripció

Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 21 de febrer de 2018 per a inscriure’s a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o en format presencial, sol·licitant i presentant el formulari en el Urbalab Gandia (c/ Fundació Vicent Ferrer, 6), en horari de 10 a 13 hores. També podran consultar informació addicional en el telèfon 962 959 697.

Les persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l’Ajuntament. Amb la guia i orientació d’un tècnic especialitzat duran a terme diverses activitats per a optimitzar la seua cerca de treball: tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’empleabilitat i visites a empreses.

    “La llançadora no és un mer curs per a actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col·locació on donem treball als participants. És un programa intensiu de cinc mesos per a ajudar a persones aturades a activar i optimitzar la seua cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial”, expliquen des de Fundació Santa María la Real.

Eina eficaç

“Les llançadores són un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seua aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació de desocupació. Des de Fundació Telefónica donem suport a aquesta iniciativa buscant ser un agent multiplicador que potencie els seus bons resultats, ajudant a persones aturades a trobar el seu camí laboral”, agreguen des de Fundació Telefónica.

Articles relacionats