20.4 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

Gandia amplia maquinària i operaris pel servei de neteja de falles

 


·
Miquel Àngel Picornell: “Estem davant d’una celebració atípica que exigeix un esforç extra per part de tots”

El regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, acompanyat per la Cap de Servei del Departament, Alicia Gregori, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar el dispositiu especial de neteja que es posarà en marxa des del consistori amb motiu de la celebració de les falles.

“Una celebració que provoca una situació atípica” ha afirmat el regidor, ja que la celebració de les Falles coincideix encara amb la temporada d’estiu. Aquesta situació farà que els equips de neteja multipliquen els esforços a més d’ampliar la dotació de personal establerta per al servei ordinari el torn de tarda en neteja viària (inclòs el diumenge de la cremà) en 10 operaris més.

Paral·lelament, el servei de neteja nocturn es reforçarà amb un camió cisterna addicional i la recollida de residus sòlids urbans veurà incrementat el servei amb un equip més per assumir l’excés de residus generats.

A més, una vegada finalitzats tots els actes celebrats a la via pública, com ara processons, mascletades municipals, crema de falles d’associacions, ofrena, lliurament de premis, etc., seran tinguts en compte per a la seua neteja de forma immediata.

Per a la nit de la cremà, hi haurà 3 camions, 3 pales carregadores i 12 operaris de reforç. Es completarà amb el servei de neteja nocturn que tindrà 3 camions cisterna més i 3 escombradores més, a part dels operaris de neteja viària, així com un equip amb camió grua per reubicar els contenidors que hagen estat desplaçats arran de la instal·lació de carpes o plantà de falles.

Sobre la generació de restes que deixen les falles, Picornell ha informat que 2017 es van recollir 270 tones mentre que el 2018 van ser 180. 2019 va suposar el rècord de quilos recollits amb 320 tones, ja que en ploure es va incrementar el pes de tot el material recollit. Finalment, l’edil ha afirmat que les previsions per a aquest any passen per recollir entre 240 i 250 tones.

D’altra banda, el responsable de Serveis Bàsics va explicar que a causa de la instal·lació de carpes, monuments o establiment d’itineraris, es realitzen més d’un centenar de moviments de contenidors que han de tornar al lloc original una vegada finalitzades les festes, fet que suposa més de 200 operacions en poc més de quatre dies.

Finalment, Picornell ha recordat que partir del dilluns mateix, després de la cremà, els equips d’Actuacions Ambientals Integrals iniciaran la neteja dels embornals de les zones on hi ha falles plantades, per tal de garantir el seu normal funcionament. Es tracta de netejar les restes de cartó i altres materials que puguen haver obstruït els conductes.

Alícia Gregori, ha explicat que el consistori que el consistori ha posat ja en marxa un dispositiu per procedir a la recollida de les restes de la planta i que les carpes instal·lades disposaran dels seus contenidors de residus i de vidre per facilitar el reciclatge de materials i la posterior recollida als operaris.

Articles relacionats