14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Gandia amortitza de manera anticipada 4.120.000 € de deute

· Durant l’exercici 2019 la xifra ascendeix a 9 milions d’euros de reducció el que genera un estalvi a les arques municipals a l’hora d’abonar interessos

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut en roda de premsa per informar que la Junta de govern celebrada ahir a l’Ajuntament de Gandia va aprovar una amortització anticipada de deute per valor de 4.120.000 €.

Gregori ha explicat que aquesta amortització suposa que el consistori s’estalviarà amb aquesta mesura 75.000 € a l’any en interessos i que d’aquesta manera el deute municipal s’ha reduït durant l’exercici de 2019 en 9 milions d’euros fins als 275 milions d’euros actuals.

“Dia a dia continuem amb el llarg procés de sanejament dels comptes municipals tal com ens hem compromés” i ha afegit que el Període Mitjà de Pagament del mes de novembre se situa en 13 dies, molt per sota del límit que marca la Llei de 30 dies.

L’edil, també ha aprofitat la seua intervenció per a respondre a les crítiques que el PP ha realitzat amb motiu de l’últim informe emés per l’AIReF.
“L’informe no diu res que no sapiem i que no hàgem dit. Hi ha un problema de sostenibilitat financera a causa de l’enorme deute que vam heretar quan vam accedir al govern la passada legislatura. El que és curiós és que aquest tema l’utilitze el mateix PP que va generar 150 milions d’euros de deute en només quatre anys”.

Articles relacionats