15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia acull una iniciativa per a donar suport a la investigació contra el càncer de mama

• Ecovidrio, la Fundació Amb tu i l’ajuntament de Gandia formen el primer equip de futbol femení per a donar suport a la investigació contra el càncer de mama i el reciclatge d’envasos de vidre

• Sota el lema d’enguany “Invertir en investigació, és invertir en vida” diverses jugadores de futbol femení de primera divisió, es visten de rosa i s’uneixen a l’equip d’Ecovidrio i la Fundació Amb tu per a sumar-se a la lluita contra el càncer de mama al mateix temps que fomenten el reciclatge de vidre

• Tot el recaptat es destinarà a la Fundació Amb tu contra el Càncer de la Dona, que compta actualment amb 20 projectes enfocats en l’estudi d’esta malaltia i els seus diferents tractaments

• Ecovidrio fa 9 anys consecutius al capdavant de la iniciativa “Recicla vidre per elles”, enguany la campanya arribarà a més de 140 ciutats entre les quals es troba Gandia per a donar suport a la investigació i promoure la prevenció d’un càncer que afecta 1 de cada 8 dones a Espanya

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, la Fundació Amb tu organització sense ànim de lucre l’objectiu del qual és promoure la investigació, principalment del càncer de mama i l’ajuntament de Gandia presenten la novena edició de la iniciativa “Recicla Vidre per elles”.

Enguany sota el lema “Invertir en investigació, és invertir en vida” Ecovidrio i la Fundació Amb tu han format el primer equip de futbol femení amb la finalitat promoure la prevenció i l’autoexploració enfront del càncer de mama i recaptar fons per a la investigació d’esta malaltia a través del reciclatge d’envasos de vidre, gràcies als contenidors roses que s’instal·laran en més de 140 ciutats repartides per tot el territori nacional.

En concret, a la ciutat de Gandia, dos contenidors roses estaran situats en Plaça Escoles Pies durant les pròximes dues setmanes.
Des d’ahir permetrà que els habitants de Gandia puguen sumar-se a l’equip. Des de l’Ajuntament de Gandia animen als ciutadans a acostar-se i aportar el seu granet d’arena. “Per a nosaltres és un plaer donar suport a iniciatives com ‘Recicla per Elles’ d’Ecovidrio i Fundació Amb tu, tan necessàries per a avançar en la investigació contra el càncer de mama i cuidar el nostre planeta a través del reciclatge d’envasos de vidre” ha declarat el regidor delegat de Serveis Bàsics, Jesús Naveiro.

Els contenidors roses es repartiran al llarg de tot el territori nacional

La iniciativa solidària pretén conscienciar als ciutadans de la importància de la cura del medi ambient a través del reciclatge de vidre, al mateix temps que promou la investigació i la prevenció del càncer de mama. Una malaltia que afecta 1 de cada 8 dones a Espanya i es calcula que es diagnostiquen més de 2 milions de casos cada any al voltant del món.

La campanya solidària s’acostarà als carrers de més de 140 municipis amb més de 340 icònics “iglús” roses. Els diners recaptats esta novena edició anirà destinat a la Fundació Amb tu contra el Càncer de la Dona, entitat l’objectiu de la qual és promoure la investigació, principalment del càncer de mama, millorar la qualitat de vida de centenars de milers de dones i posar fre a esta malaltia.

25é aniversari d’Ecovidrio

En 2023 Ecovidrio compleix 25 anys. Encara que ara celebre el seu 25é aniversari, la indústria vidriera es va posar en marxa ja en l’època dels 80, preocupats per l’estalvi d’energia i la protecció dels recursos en els seus processos.

En els anys 90 es va produir la vertadera revolució del reciclatge. Amb la Directiva Europea de 1994 arriba el concepte de la responsabilitat ampliada del productor, és a dir, l’obligació legal que totes les companyies que comercialitzen productes envasats financen el seu reciclatge per a garantir la correcta gestió de residus. El naixement d’Ecovidrio es va materialitzar amb la transposició al nostre país d’aquesta Directiva amb la Llei 11/1997 d’Envasos i Residus d’Envasos.

Així, en 1997 va començar la nostra història, gràcies a la iniciativa impulsada per Cervesers d’Espanya (CE), la Federació Espanyola del Vi (FEV), la Federació Espanyola de Fabricants de Begudes espirituoses (FEBE), l’Associació Espanyola de Fabricants de Sidra (AESI), la Confederació Espanyola del Vi, l’Associació Espanyola de Mostos i la Federació de Cellers del Marc de Jerez. Eixe mateix any, es van sumar a Ecovidrio les primeres empreses en representació de la indústria productora (Gramona, Bardinet, la Companyia Cervesera de Canàries i Envasats Eva), una xifra que no ha parat d’augmentar i que, hui, fa que siguen més de 2.500 les empreses adherides a *Ecovidrio.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrancada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidors i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permés que hui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.
El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Sobre la Fundació Amb tu

La Fundació Amb tu Contra el Càncer de la Dona és una organització sense ànim de lucre l’objectiu del qual és promoure la investigació, principalment del càncer de mama, millorar la qualitat de vida de centenars de milers de dones i posar fre a esta malaltia.

A causa de la necessitat de posar fre a esta malaltia i a les xifres que li acompanyen, la Fundació naix en 2021 de la mà del doctor Javier Cortés. Compta amb un comité científic multidisciplinari amb més de 20 anys d’experiència i reconegut prestigi en l’àmbit internacional. Actualment, tenen en marxa 20 projectes d’investigació amb els quals busquen conéixer millor la malaltia i les seues diferents formes de tractament, donant així resposta adaptada a cada pacient.

La Fundació Amb tu destina el 100% de les aportacions a la investigació científica. Tots els seus projectes es financen amb aportacions privades d’empreses i particulars i amb el recaptat en diferents accions de conscienciació i sensibilització.

Articles relacionats