19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Gandia acull l’inici del circuit Mediterranean Beach Volley 

· Més de 500 esportistes competiran en l’esdeveniment esportiu

Els pròxims dies 21 i 22 de maig se celebrarà per primera vegada a la platja de Gandia el ‘Vichy Catalan Mediterranean Beach Volley’, un circuit compost per 9 jornades on la ciutat celebrarà la primera d’elles. Així ho ha anunciat en roda de premsa la regidora d’Esport, Lydia Morant, acompanyada per Nuria Pla, directora tècnica de la Federació Valenciana de Vòlei; Oban Vázquez, promotor i organitzador de la prova; i Jesús Morant, esportista.

“Amb l’excusa d’aquests esdeveniments volem millorar les infraestructures de la platja i, en aquest cas en concret, fomentar el vòlei platja”, ha destacat Morant. A banda, la regidora d’Esport ha afegit que “la platja de Gandia és un espai magnífic per la gran quantitat d’arena que té”.

El dissabte 21 es realitzarà el 2 vs 2 mixt de nivell or i plata, a banda de la competició de menors. Per altra banda, el diumenge 22 es produiran els encontres masculins i femenins 2 vs 2 en les categories Amateur i Pro. Els resultats d’aquesta última seran puntuables per al rànquing nacional de vòlei.

AAFF MEDBeachVoley2022 Cartel Gandia

A banda de les 300 persones inscrites en les categories Pro i Amateur, també hi haurà com a novetat una competició de menors on hi haurà vora 120 participants entre Cadets i Sub-19. En aquest cas, també serà un circuit puntuable de cara al Circuit d’Espanya per a ells també. “Hem decidit integrar-la juntament amb els torneigs d’adults i crec que això els vindrà molt bé”, ha afirmat Pla.

El quasi mig miler de jugadors de vòlei, entre els quals hi ha dos olímpics i els millors classificats d’Espanya, disputaran els seus encontres als 24 camps que hi ha a la platja de Gandia (altura de la posta d’atenció sanitària de Creu Roja, al costat del supermercat Vidal). “Hem estat acondicionant els camps de la platja per a estar a l’altura i siga possible aquest esdeveniment”, ha assenyalat Morant

Finalment, Vázquez ha incidit en el fet que “la idea és consolidar l’esdeveniment per a convertir-lo en una data clau al vòlei de nivell nacional i, perquè no, de nivell internacional i convertir Gandia en una referència del vòlei platja.

Articles relacionats