12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia acull la I Fira de Muntanya de La Safor

 

 

· 16 associacions i grups de la comarca participaran els propers 20, 21 i 22 de gener en aquesta fira plena d’activitats variades


· Es celebrarà a Marxuquera per considerar-se un entorn privilegiat per a gaudir de la muntanya


· Des de les 8 i fins les 23 hores, dues jornades amb tallers, exposicions, concerts, debats…

 

 

 

Gandia, 4 de gener de 2023.- Aquest matí, la regidora de Medi Ambient, Alicia Izquierdo, el regidor de Cultura, Nahuel González, el director general de Medi Ambient, Dani Muñoz, i el representant d’associacions i col·lectius de muntanya, Vicent Cervera, han presentat la I Fira de Muntanya de La Safor que tindrà lloc els pròxims 20, 21 i 22 de gener.

La fira naix gràcies a la idea de Cervera, impulsor d’aquest projecte, de reunir en un punt concret a totes les associacions de muntanya i clubs alpins per a dur a terme diferents activitats i gaudir tots junts d’un cap de setmana de natura i medi ambient. Dissabte 21 i diumenge 22, a partir de les 8 hores del matí, començarà tota l’activitat.

«Hem elegit Marxuquera perquè creguem que és el millor entorn de la zona per a realitzar aquesta primera edició de la Fira de Muntanya», ha expressat Izquierdo. «Es faran moltes activitats de diferent índole, com excursions, concerts, tallers, projeccions, exposicions… perquè tots els que hi participen puguen gaudir i aconseguir eixe refugi que atorga la muntanya d’una forma diferent», ha afegit.

Per la seua part, Cervera ha destacat que «estem molt il·lusionats amb aquest projecte. Hi ha molts clubs amb més de 50 anys de vida que sempre feien la seua tasca de forma individual i amb aquesta idea el que es pretén és que tots es puguen reunir per a gaudir d’allò que fan».

L’edil de Cultura no ha dubtat a assenyalar que «aquest és un cap de setmana on s’apropa a la ciutadania en general el que és el món de la muntanya. Eixe lloc de refugi per a molta gent que serveix, al mateix temps, per a gaudir de l’entorn privilegiat que disposem a la comarca».

González ha explicat que el dia 20 de gener, com a inici de tots els esdeveniments, es projectarà la I Mostra de Cine de Muntanya (MONEM), que consta de cinc documentals de muntanya a partir de les 17 hores en un espai de projecció de la ciutat de Gandia.

A més, també hi haurà un concert de rock and roll com a fi de festa a Marxuquera «ja que molta gent relacionada amb la muntanya és molt aficionada a aquest estil musical», ha esmentat.

Finalment, el director general de medi ambient ha agraït a Cervera «per eixa idea que vas tindre i que ara es farà realitat». Muñoz ha informat que un total de 16 grups i col·lectius els que participaran en aquesta primera fira.

 

Articles relacionats