16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Gandia acull la cinquena edició de la Gala Viles en Flor

• L’esdeveniment se celebrarà el divendres, 14 d’octubre, al Jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

• En l’edició anterior, Gandia va rebre quatre Flors D’Honor, sent cinc el màxim que pot atorgar el jurat.

• Els guardons reconeixen els projectes impulsats pels municipis en matèria de patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, així com les estratègies de promoció turística vinculada als espais verds.

Aquest matí la regidora de Gestió responsable del territori, Alicia Izquierdo, acompanyada pel secretari general de l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT), José Forcadell, ha presentat la cinquena edició de la Gala Viles en Flor Comunitat Valenciana, que enguany acull Gandia. Aquest és un esdeveniment en el qual s’entregaran les Flors d’Honor, guardons que reconeixen els projectes impulsats pels municipis en matèria de patrimoni vegetal i paisatgístic, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, així com les estratègies de promoció turística vinculada als espais verds.

La trobada tindrà lloc aquest divendres 14 d’octubre, a partir de les 11.30 h al Jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós i serà la guinda a les avaluacions a peu de carrer realitzades pel jurat de Vils en Flor. Al llarg de diversos mesos, la comitiva d’experts està recorrent centenars de quilòmetres de les diverses comarques de la Comunitat Valenciana per a conéixer de primera mà els espais verds dels municipis que formen part del programa, així com els projectes presents i futurs dels seus governs locals.

Els més de 40 municipis de Viles en Flor opten a fer-se amb entre una i cinc Flors d’Honor en funció de les deliberacions del jurat. En l’última edició, celebrada l’any passat a Picanya, Gandia va ser una de les quatre poblacions en rebre quatre Flors d’Honor.

En aquest sentit, Alicia Izquierdo s’ha mostrat satisfeta per poder acollir l’acte: «Estem molt contents de tindre la gala a Gandia. Busquem premiar els municipis que treballen la jardineria urbana dia rere dia. La nostra ciutat ha participat en tres edicions i ha rebut quatre flors». Paral·lelament, aquest esdeveniment serveix com a potenciador del turisme, tal com ha assenyalat la regidora de Patrimoni Cultural i Medi Ambient: «És una manera que el sector turístic siga reconegut, ja que una ciutat verda és una ciutat més amable».

Per la seua part, José Forcadell ha agraït a l’ajuntament l’acollida: «Des d’ASFPLANT donem les gràcies al consistori per poder vindre a Gandia perquè per a una petita associació com la nostra és un vertader plaer». En la mateixa línia que la regidora, el secretari general de l’associació ha remarcat que «l’objectiu final és que els municipis tinguen un gran al·licient per a promoure el turisme».
Forcadell ha explicat també que, a l’hora d’atorgar els premis, «el jurat busca que els municipis facen una gran tasca i un esforç tècnic, tot i que no és el mateix el treball que comporta una localitat costanera i plana com Gandia que una d’interior i amb pendent com puga ser Morella».

Articles relacionats