14.5 C
Gandia
Diumenge, 2 abril, 2023

Gandia activa un pla de xoc per tindre les platges preparades per a Setmana Santa

–  El temporal d’aquestes darreres setmanes ha arrossegat canyes i altres restes procedents dels rius

El regidor delegat de Turisme i Platges, Vicent Mascarell ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament de Gandia posarà en marxa un dispositiu especial per evitar les afeccions que s’han produït a les platges a causa del temporal. Aquestes afeccions s’han centrat a les platges del sud, sobretot a la zona de Rafalcaid.

En aquest sentit, hui mateix s’ha celebrat una reunió entre tècnics del consistori i la Diputació de València per posar en marxa una iniciativa que done resposta com més aviat millor a la brutícia, principalment canyes, que s’ha dipositat a les platges provinents del riu Serpis.

Tal com ha explicat Mascarell, aquest pla actuarà també a la zona de la platja de l’Auir, però sempre tenint en compte de manera especial les característiques de protecció de la zona per no afectar l’espai durar.

Finalment, tal com ha avançat l’edil, l’Ajuntament de Gandia elevarà una queixa formal davant de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer on s’explica l’important cost econòmic i l’esforç que ha de fer el consistori per mantindre les platges en condicions. “Després de cada temporal, sempre ens costa fer un desemborsament econòmic important” ha afirmat Mascarell qui ha afegit que “administracions com la Demarcació de Costes i la Confederació que han d’ajudar a mantindre i netejar les platges després d’aquest tipus d’episodis”.

Articles relacionats