20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia activa el protocol d’atenció a persones sense llar davant l’episodi de pluges

El departament de Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Gandia ha activat el el pla local d’emergència davant la previsió de pluges per a aquests dies per tal de garantir la salut i la seguretat de les persones sense llar, amb l’objectiu que ningú passe la nit al carrer, tot i que és una decisió voluntària de les persones afectades i que moltes vegades són reticents.
La mesa de coordinació, on estan presents Cáritas, Creu Roja, Policia Local i el departament de Responsabilitat Social, col·labora aportant diferents recursos per tal de garantir una assistència completa.
El regidor de l’àrea, Nahuel González, ha explicat que “davant la previsió de tempestes i pluges posem en marxa un protocol, similar al de l’hivern, que al 2016 va ser el primer en activar-se al llarg de tot el territori valencià, i on la prioritat és clara: evitar que cap persona estiga al carrer durant aquests dies. I si hi vol estar, que estiga assistida”
Com ja ocorre durant l’època de temperatures baixes, els serveis socials municipals compten amb la necessària col·laboració d’entitats socials de la ciutat, prestant els seus recursos i capacitats per actuar eficientment de forma coordinada. “La tasca d’aquests dies, però també durant tot l’any, es pot fer gràcies a la col·laboració i el treball impecable d’entitats com Cáritas, Creu Roja, Bunyoleres Sense Fronteres i Alma de Acero per fer una ciutat més digna”, ha assegurat el regidor.

Articles relacionats