15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Gandia aconsegueix més de 200.000 € en ajudes complementaries per a la COVID19

Gandia rep més de 200.000 € en ajudes relacionades amb la COVID-19

· Josep Alandete: “Les ajudes són fruit d’una predisposició de les administracions que les concedeixen i del treball dels funcionaris que fan una labor encomiable”

· Jose Manuel Prieto: “El romanent positiu de tresoreria ens permet destinar recursos propis a línies d’ajuda que serveixen per a complementar altres ajudes de les administracions superiors”

El vicealcalde de Gandia, Josep Alandete i el coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar que la Junta de govern ha donat compte d’una sèrie de subvencions relacionades amb la COVID-19. Unes ajudes que vénen a complementar les que ja s’han anat anunciant les passades setmanes per part de l’executiu gandienc i d’altres administracions superiors.

El coportaveu ha informat que, dins de la nova línia d’ajudes posada en marxa per la Conselleria d’Educació per a l’organització d’activitats de suport i altres activitats extraescolars dirigida a la població escolar de 3 a 18 anys destinada a compensar els efectes negatius del confinament provocats per l’emergència sanitària, Gandia rebrà 130.000 € per a desenvolupar aquest tipus d’accions en les instal·lacions educatives.

D’altra banda, en l’àmbit del turisme, Gandia rebrà més de 67.000 € del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana per a finançar part de les activitats i serveis que ha prestat el consistori durant l’època estival.

Un altre aspecte que ha destacat Prieto ha sigut que la xarxa de biblioteques municipals ha rebut una ajuda de 7.300 € per a organitzar activitats de foment de la lectura. També en l’àmbit de les biblioteques, s’ha adjudicat una ajuda destinada a l’equipament de les mateixes per 5.556,26 €.

El govern de Gandia està bolcat en la generació de recursos on més falta fa amb la finalitat d’impulsar aquesta ciutat en un moment decisiu com el que vivim” va explicar Prieto qui ha incidit en la importància del romanent de tresoreria que està sent utilitzat per a pal·liar i mobilitzar recursos cap als més afectats per la pandèmia. “Hem passat d’accedir al govern amb un romanent de 30 milions d’euros en negatiu a tindre un romanent positiu de 14 milions corresponent al passat any. Un romanent que ens permet destinar recursos propis a línies d’ajuda que serveixen per a complementar altres ajudes de les administracions superiors” va destacar el coportaveu.


Finalment, Prieto va voler emfatitzar que “
totes aquestes línies d’ajuda se sumen al romanent de tresoreria que estem mobilitzant per a complementar les línies d’altres administracions. Des del govern municipal ja hem deixat clar el nostre compromís d’utilitzar totes les vegades que siga necessari els recursos de l’ajuntament per a ajudar a tots els sectors econòmics i productius de la ciutat. Ja ho hem fet i ho continuarem fent en els pròxims mesos”.

Per part seua, Josep Alandete va tornar a incidir en la responsabilitat de tota la ciutadania per a aconseguir entre tots que “la situació millore i puguem eixir més forts d’aquesta pandèmia”. Quant a les ajudes, el vicealcalde ha destacat que aquestes ajudes “són fruit d’una predisposició de les administracions que les concedeixen i del treball dels funcionaris que fan una labor encomiable perquè Gandia i els seus ciutadans reben aquestes ajudes. Sense la gestió política i el treball dels funcionaris tots aquests recursos no es generarien”.

Alandete ha informat que s’ha rebut una altra ajuda per a la promoció de l’ús del valencià 19.954,11 € destinada a sufragar totes les activitats de promoció del valencià que s’han desenvolupat durant l’any 2020.

Articles relacionats