11.5 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Gandia acollirà la Trobada per la Diversitat 

  • El 4 de juny, de 17:00 fins a les 20:00 h, a la plaça del Prado amb diferents tallers, jocs, recitals i actuacions, entre altres.

  • Les activitats artístiques, culturals i pedagògiques tenen l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat sexual i de gènere i fomentar el respecte cap la diversitat afectiu-sexual i de gènere”, ha destacat Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives

  • Organitzada pel departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives, amb la col·laboració del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS), Lesbianbanda, DragSafor o l’associació DretaSer.

  • S’emmarca dins la programació de la Gandia Pride, Orgull Gandia 2022 del Consell municipal de la Diversitat, que es presentarà en breu.

Gandia trobada per la diversitat

La Gandia Pride, Orgull Gandia 2022, organitzada pel Consell municipal de la Diversitat Lgtbi, donarà inici a Gandia el 4 de juny pròxim amb la I Trobada per la Diversitat. Així ho han presentat a roda de premsa la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; Ximo López, president del Col·lectiu Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS); Maria Rico, representant de l’associació DretaSer; i Julen Camarena, presidenta de DragSafor.

La Trobada per la Diversitat acollirà al voltant de deu activitats com, per exemple: tallers, actuacions, concursos, recitals… “Les activitats artístiques, culturals i pedagògiques programades estan dirigides a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar visibilitat a la diversitat afectiu-sexual, de gènere i fomentar el respecte a la diversitat”, ha destacat Navarro.

López ha ficat l’èmfasi en que L’associació CLGS ha preparat, entre altres, tallers artístics, culturals i musicals com “Maricó-mic, que consistirà en dibuixar còmics amb el missatge de la diversitat; ‘Jocs per la diversitat’, amb manualitats i contacontes i un concurs de poesia LGTBI”.

Per la seua banda, Rico ha explicat en què consistirà el taller que ha preparat l’associació DretaSer: “’Teixint Sororitat per al col·lectiu LGTBI+’ consisteix en teixir diverses figures amb els colors de l’Arc de Sant Martí per què la diversitat hi ha que teixir-la tant com el respecte”.

Camarena ha detallat que la plaça del Prado comptarà amb un espai dedicat a “donar visibilitat a totes les persones que vullgen sentir-se Drag Queens per un dia. Per aconseguir-ho, hi haurà maquillatge, perruques i un photocall complementat amb el hashtag #PonteLaPeluca”.

Programa

Dissabte 4 de juny a les 17:00 h a la plaça del Prado:

– Trobada per la diversitat amb diferents tallers (Teixint sororitat per al col·lectiu LGTBI+, Creant Famílies Diverses, Maricó-mic, Jocs per la diversitat i Drag Safor).

– Recital del I concurs de poesia LGTBI+ de CLGS

– Actuació i punt informatiu de la Lesbiana Banda València

– Stand informatiu de CLGS

L’activitat s’emmarca dins la programació de la Gandia Pride, Orgull Gandia 2022 del Consell municipal de la Diversitat, que es presentarà en breu.

Articles relacionats