14.3 C
Gandia
Diumenge, 2 abril, 2023

Gandia acollirà la Fira MiRA 2022 de l’1 al 3 d’abril

  • La Fira d’arts al carrer ha apostat per una diversitat geogràfica i artística important amb propostes de nous llenguatges i valors combinant: clown, teatre al carrer, dansa i formats que incorporen tots els llenguatges en un mateix espectacle.

  • Dels 162 espectacles presentats, s’han seleccionat 15: tretze provindran de diferents racons de l’Estat: País Basc, Catalunya, Aragó, les Illes, Navarra i del nostre territori. Els altres dos de França.

  • Per a més informació i inscripcions de professionals, cal consultar la pàgina web: mira.gandia.org a partir de l’1 de febrer.

La tercera edició de MiRA, la Fira d’arts de carrer de Gandia, es celebrarà els dies 1, 2 i 3 d’abril. Aquesta vol donar un pas més enllà del propòsit inicial de ser un referent a l’estat espanyol, composant “una programació que marida companyies consolidades amb propostes de nous llenguatges i nous valors”, ha explicat Miguel Ángel Picornell, co-portaveu del Govern local.

Gandia tornarà a ser l’epicentre estatal de les arts escèniques de carrer, però ampliant-se també al territori internacional després de l’èxit de les anteriors edicions. Dels 162 espectacles presentats, s’han seleccionat quinze: tretze provindran de diferents racons de l’estat: País Basc, Catalunya, Aragó, les Ille, Navarra i la Comunitat Valenciana; i dos de França.

Des de MiRA s’ha apostat per una diversitat geogràfica i artística important, on es combina: clown, teatre al carrer, dansa i formats que incorporen tots els llenguatges en un mateix espectacle. Domingo Martínez, director artístic de MiRA, afegeix que “També han de ser treballs actuals. A la Comunitat Valenciana pràcticament no hi ha cap que s’haja vist i a l’estat espanyol hi ha alguns que són estrenes”.

Aquesta iniciativa permet als programadors culturals d’altres territoris descobrir nous espectacles. “És una espècies de mercat de les arts. Els que van actuar l’any passat després han anat arreu tota Espanya. D’altra banda, els que van debutar s’han consolidat”, ha declarat Juanjo Payá, tècnic del Departament de Cultura Festiva. A més, afegeix: “Serà la primera dins de la màxima normalitat possible i la que ens consolide”.

Per a més informació i inscripcions de professionals, cal consultar la pàgina web: mira.gandia.org a partir de l’1 de febrer.

COMPANYIES TEATRALS SELECCIONADES

Cie. Yifan, amb l’espectacle Gritando si hacer mucho ruido. França. Disciplina artística: circ. Estrena a la C. Valenciana.

Otra Danza, amb l’espectacle La Banda. C. Valenciana. Disciplina artística: Dansa.

La Industrial Teatrera, amb l’espectacle Herència. Catalunya. Disciplina artística: Clown

Visitants, amb l’espectacle Volades. C. Valenciana. Disciplina artística: Teatre de carrer

Cia. Manipulats, amb l’espectacle Téntol. Illes Balears. Disciplina artística: Dansa-circ. Estrena a la C. Valenciana

Mumusic Circus, amb la instal·lació El Minigolf. Catalunya. Instal·lació. Estrena nacional

Hortzmuga Teatroa, amb l’espectacle Al fin del camino. País Basc. Disciplina artística: Teatre de carrer. Estrena a la C. Valenciana

Brincadeira, amb l’espectacle Vêrtical. Catalunya. Disciplina artística: Música.

Cia. D’es Tro, amb l’espectacle Poi. Illes Balears. Disciplina artística: Circ. Estrena a la C. Valenciana

Circ Pistolet, amb l’espectacle Potser no hi ha final. Catalunya. Disciplina artística: Nou circ. Estrena a la C. Valenciana

La Banda Teatro Circo, amb l’espectacle Kimera. Navarra. Disciplina artística: Teatre circ. Estrena a la C. Valenciana

Les Spectacles del 23, amb l’espectacle El Hito. França. Disciplina artística: Circ tradicional. Estrena a la C. Valenciana

Zirkozaurre, amb l’espectacle Krob3. País Basc. Disciplina artística: Nou circ. Estrena a la C. Valenciana

Elelei Company, amb l’espectacle A ciegas. Catalunya. Disciplina artística: Dansa. Estrena a la C. Valenciana

Compañía D’Click, amb l’espectacle Latas. Aragó. Disciplina artística: Nou circ. Estrena a la C. Valenciana

Articles relacionats