21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Francisco Brines va escriure les seues dues últimes paraules “Os quiero” abans de passar ser immortal

– Ha mort Francisco Brines als 89 anys, el poeta valencià, després de rebre el premi Cervantes va haver d’ingressar fa una setmana a l’Hospital de Gandia per ser intervingut d’una hèrnia de manera urgent. La delicada salut va impedir la seua recuperació.

– El poeta d’Oliva encara va tindre forces per acomiadar-se de la família amb les seues dos últimes paraules escrites “Os quiero”

Francisco Brines ha mort als 89 anys, el seu delicat estat de salut ja li va impedir eixir del seu domicili per a rebre la medalla el passat dia 23 d’abril, per la qual cosa els reis van anar a la finca familiar del poeta, L’Elca a Oliva.

El príncep de la poesia

El príncep de la poesia va ser el primer reconeixement que va collir el poeta d’Oliva, i va ser d’un mestre que va tindre en els seus primers anys d’estudi, possiblement aquest dolç títol va servir perquè estimara més la poesia i com no amb el suport de la seua mare que fora poeta.

Francisco Brines va ser reconegut amb el Premi Nacional de Literatura, el Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, l’Internacional de Poesia Federico García Lorca i el Nacional de la Crítica, Francisco Brines era fill d’agricultors i va aconseguir estudiar Dret i Filosofia i Lletres a Madrid per a, ja en els anys cinquanta, comença a destacar. Va ser professor de Literatura Espanyola en la Universitat de Cambridge i després de Llengua Espanyola en la d’Oxford.

Francisco Brines

Articles relacionats