Francesc Puigpelat guanya el XXVI Premi Carmesina de narrativa infantil

Francesc Puigpelat i Valls, de Sitges (Barcelona), ha estat el guanyador del XXVI Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor que convoca la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

El premi té una dotacio de 3.000 € i la publicació de l’obra. També se’n publiquen algunes obres finalistes, si l’editorial ho estima oportú. La publicació de les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions (del grup Edicions Bromera) i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.
En aquesta edició eren 27 els originals que optaven al premi procedents de 7 províncies, dels quals un era d’Alacant, nou de Barcelona, un de Castelló, dos de Girona, unde Lleida, un de Tarragona i dotze de València (dels quals 5 de la comarca de la Safor).
El jurat d’aquesta edició està format per Joan Portell, Gonçal LópezPampló, Mercé Viana, Carme Miquel (membre de l’Acadèmia
Valenciana de la Llengua) i David Navalón (guanyador de l’edicció anterior). El jurat, reunit el dimarts 11 d’abril, va decidir per unanimitat atorgar el premi a l’obra “La Liliana al País de les Coses Perdudes”, de Francesc Puigpelat i Valls.

“La Liliana al País de les Coses Perdudes” explica la història d’una nena que perd el seu peluix preferit i comença a rumiar què se’n pot haver fet. Finalment té la idea que tots els objectes que es perden van a parar a un altre lloc: el País de les Coses Perdudes. Però, com arribarhi? Hi ha una manera fàcil: perdre’s ella mateixa. Així, la Liliana s’endinsa en un bosc, es perd i, tot d’una, ja és al lloc on va a parar tot el que es perd. El llibre relata les estranyes aventures de la Liliana en aquell país i el que passa quan torna a casa.

L’autor

Francesc Puigpelat i Valls (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. Ha publicat una trentena de llibres, entre els quals destaquen Els últims dies del general Prim (2014), El retorn de Macbeth (premi Ciutatd’Alzira, 2012), Faust, el Terrorista (2010), Els Llops (premi Carlemany, 2005) i Apocalipsi blanc (premi Josep Pla 1999). Quant a literatura infantil i juvenil, és autor de Romeo i Julieta. Segona part (premi Ramon Muntaner 2014), El nen que va xatejar amb Jack Sparrow (premi Vicent Silvestre, 2015), La nena que es va convertir en mòbil (premi Folch i Torres, 2015) i L’artilleria de Mr. Smith. A més, és coautor de les col·leccions Monday & May i El Club de los Empollones.

Et Pot Interessar