17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Font de Mora afirma que no va arribar a conèixer a Marcos Benavent

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha fet un repàs este diumenge a Benifairó (a la imatge) de totes les recerques que ha portat a terma sobre el “saqueig” de la Fundació Jaume II el Just, i el desviament de fons per  milions d’euros cap a l’entramat d’empreses investigades en el cas Taula per conformar un entramat que presumptament servia per al pagament de suborns a dirigents populars i per “finançar de manera il·legal” les campanyes del PP.

Ferri ha participat en este acte a Benifairó tot just un dia abans de la compareixença de l’exconseller de Cultura del PP Alejandro Font de Mora compareguera dilluns en la comissió d’investigació de les Corts sobre el cas Taula, en la que va negar cap relació en la gestió de la Fundació Jaume II. 

Font de Mora ha assegurat que la FundacióJaume II El Just es va ajustar sempre a la llei i assegura que quan va accedir a la Conselleria en 2003 ja estaven en la Fundació Vicente Burgos, com a president, i Marcos Benavent, el ionqui dels diners, al qui assegura que no va arribar a conéixer. 

L’exconseller ha dit que era la Secretaria Autonòmica la que gestionava l’entitat i assegura ho va fer de forma correcta amb totes les despeses informades jurídicament i amb factures. 

Font de Mora s’ha agafat al fet que segons el compte de pèrdues i guanys realitzada per la secretària del patronat de la Fundació, el dèficit de l’entitat l’any 2007 va ser de 819.366 euros, però la diputada de Podemos Fabiola Meco el va rebatre i va assegurar que el forat era d’11 milions d’euros. 

L’exconseller es desvincula de la gestió, diu que a Vicente Burgos només el va rebre com a gerent de la Fundació, a Benavent no el va conèixer, i admet que desconeixia la gestió del dia a dia de la Fundació. 

Articles relacionats