Foment inicia les obres per a ampliar la rotonda de l’inici de la variant de Gandia

El Ministeri de Foment ha iniciat les obres d’ampliació de la glorieta situada en l’inici de la variant de Gandia, en el punt quilomètric 220,800 de la N-332, segons ha informat Delegació del Govern en un comunicat.
El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat la importància d’aquesta infraestructura per a la comarca de la Safor ja que traurà el tràfic portuari de la ciutat i millorarà la fluïdesa de la circulació. 
El pressupost de l’obra és d’1,2 milions d’euros i forma part de les obres de l’Accés Sud al Port de Gandia, amb un pressupost total de 20 milions d’euros, i l’objectiu de la qual és evitar el tràfic portuari a través de la trama urbana i, alhora, millorar la funcionalitat de la circumval·lació local. El nou accés portuari, amb una longitud de 4,2 quilòmetres, té dissenyats quatre nusos a nivell tipus glorieta, possibilitant la permeabilitat territorial.
El tram comprès entre la N-332 i CV-670 (punt quilomètric 0,000 a 2,500), disposarà de doble carril per sentit de circulació; a partir d’aquest punt la via adopta secció de carretera convencional.
El nou vial disposa de control total d’accessos, projectant-se camins de servei al costat de la traça de la carretera. D’igual forma, i atès el caràcter periurbà de l’actuació, es contempla la il·luminació parcial del vial, així com l’execució de vorera per als vianants i un carril bici al llarg de tota la marge esquerra d’est.
El delegat ha recordat que ja està obert al públic la reposició de la via verda Gandia-Oliva, a través d’un pas inferior -juntament amb les glorietes 2 i 3- i que el passat 13 de març de 2017 el Ministeri de Foment va restituir el tràfic en la carretera CV-671, obrint a la circulació una glorieta executada en el marc de l’obra d’accés Sud al Port de Gandia i que registrava una elevada intensitat de tràfic, especialment en època estival, quan s’aconsegueixen 30.000 vehicles diaris.
Així mateix, Moragues ha destacat que les obres prestaran servei directe al nou hospital de la Safor, resoldrà problemes de seguretat vial i capacitat de l’entorn, especialment severs en època estival.

En aquestes obres, s’emmarca també la construcció d’un pont sobre el riu Serpis, una estructura de 190 metres de longitud i 17,60 d’ample, a la qual es proporciona un tractament urbà i integrat totalment en el paisatge.

Et Pot Interessar