Foment AIC atorga a la Rectora de la Universitat de València el premi a la trajectòria cultural

La Societat de Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia (Foment AIC) ha acordat atorgar el premi que porta el nom de l’entitat, i que guardona la trajectòria cultural d’una persona o d’una entitat de la comarca de la Safor, a la Rectora de la Universitat de València, l’olivera Mavi Mestre. 
El premi, que celebra la seua segona edició, és honorífic, no té dotació econòmica, i la guanyadora rebrà durant la cerimònia d’atorgament del premi una escultura original.
Mavi Mestre va nàixer a Oliva i és catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València i Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l’Educació, va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. Doctora
en Psicologia, va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.
És especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, que imparteix en titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres. La seua activitat docent ha sigut reconeguda amb sis quinquennis.
La seua activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents.
Com a directora d’un grup de recerca ha sigut investigadora principal de projectes competitius, entre els quals cal destacar un projecte PROMETEU amb la Universitat de Missouri i el CONICET de Buenos Aires i, actualment, del projecte PROMETEU sobre ‘Competència socioemocional i personal com a prevenció de la conducta desadaptada’. És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals.
És membre de la International Association ofApplied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicología, de la Junta directiva de la Societat d’Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d’Història de la Psicologia. La seua recerca ha sigut reconeguda amb sis sexennis de recerca.
Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d’Estudis i vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València.
El dia 6 de març de 2018 va ser triada Rectora de la Universitat de València, primera dona en arribar a eixe càrrec, sent nomenada mitjançant Decret 41/2018, de 6 d’abril, del Consell de la Generalitat Valenciana (DOGV de 10 d’abril de 2018).

Et Pot Interessar