FITUR TRENCA EL CONSENS POLÍTIC AL VOLTANT DEL TURISME A GANDIA

El portaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha lamentat les crítiques realitzades aquest divendres per Víctor Soler i Guillermo Barber, del PP, sobre l’activitat que ha desenvolupat el Departament de Turisme durant la present edició de la Fira de Turisme, Fitur.

«Lamentem que el PP haja trencat la regla no escrita de realitzar valoracions de la Fira de Turisme fins que haja finalitzat. Demà mateix acudirem a Fitur amb una àmplia representació de les Falles, la Setmana Santa, els empresaris i l’Associació de la Fideuà de Gandia. No podem entendre que menyspreen tota l’activitat que desenvoluparan demà els diferents col•lectius. Es confirma que la ciutat va per un camí i el PP de Gandia per l’altre” afirmà el portaveu.

 

Prieto ha recordat que l’estratègia de l’actual govern és «anar a Fitur amb propostes concretes i factibles. No enganyarem als professionals i al públic en general amb fum i projectes que es venien com a realitats quan només eren infografies. Tenim un nou model de Turisme, participatiu, plural, obert i que pretén millorar la imatge de Gandia i recuperar el nostre valor per a vendre fora de la ciutat el que som, el que sabem i el que tenim tot l’any“.

Finalment, el portaveu ha volgut destacar que «el balanç es realitzarà dilluns que ve, quan tinguem l’informe complet dels tècnics de Turisme i puguem analitzar a fons el seguiment de totes les iniciatives i projectes que hem posat en comú amb els professionals del sector» i lamentat “les declaracions masclistes” dels dos regidors del PP que “han confós malintencionadament els encontres amb els presidents d’institucions superiors com la Generalitat Valenciana i la Diputació de València amb actes de promoció personal de l’alcaldessa».

Prèviament, el Grup Municipal Popular havia realitzat una roda de premsa amb una valoració sobre FITUR, en la que el diputat provincial i regidor, Guillermo Barber, ha exposat les «mancances» de l’estand de Gandia en FITUR: “Poc visible, amb quatre fullets i poc més. El visitant no sabria perquè triar a Gandia, com la seua destinació vacacional. Ni es venia el Palau, ni les seues rutes pels nostres paratges, ni la seua gastronomia, i escassa o nul·la referència al nostre principal puntal, el sol i la platja. L’únic reclam que pretenia portar el Govern de Gandia, era la promoció de Diana Morant”.

Per la seua banda, el portaveu del Grup Municipal Popular, Víctor Soler, ha dit que «ha sigut una edició de FITUR perduda. Sembla que vulguen destruir el model de sol i platja. Gandia ha perdut competitivitat pel que fa als seus competidors turístics”.

Els populars lamenten al seu torn, que «el projecte estrella (en referència al Festival de Curts d’Animació) s’anuncie sense saber cost, ni repercussió i encara pitjor, a esquena de la Mesa de Turisme, on es va parlar de tot, menys dels projectes a presentar en FITUR».

Per al PP, Gandia s’acomiadarà de l’edició de 2016 de FITUR sense haver venut les seues potencialitats, sense saber-se que es farà aquest estiu i sense un projecte definit a mitjà i llarg termini, malgrat la mà tendida de grups com a Partit Popular i Ciutadans, que s’han oferit a ajudar a l’Executiu de Diana Morant.

Et Pot Interessar