14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

FISCALIA OBRI DILIGÈNCIES D’INVESTIGACIÓ PER L’ADJUDICACIÓ DEL CENTRE ESPORTIU ROÍS DE CORELLA

La Fiscalia Provincial de València ha acordat obrir diligències de Recerca Penal sobre l‘adjudicació del centre esportiu Roís de Corella a l’empresa Te Toca Safor SL, dirigida pel militant de Ciutadans Vicente Escolano Merí i que va suposar una crisi a esta formació a Gandia, amb l’expulsió de dos assessors, segons ha informat un dels assessors cessats, Maximiliano Doncel, a través de les xarxes socials. 

 

La investigació ve determinada per la denúncia interposada pel propi Maximiliano Doncel i l’altre assessor cessat, Daniel Martí, els qui s’oposaven a eixa adjudicació amb l’argumentt de que Vicente Escolano Merí, l’administrador únic de Tet Toca Safor SL, té prohibit contractar temporalment amb les administracions públiques, una sanció contemplada en la Llei de Contractes del Sector Públic.

En l’escrit que ha difòs Doncel la Fiscalia assenyala que “s’han incoat les Diligències de Recerca Penal i designat Fiscal Instructor perquè conega de les mateixes”.

Aquesta denúncia va costar als dos assessors de Ciutadans a obrir un expedient d’expulsió i van ser cessats en els seus càrrecs dins de l’Ajuntament de Gandia a instàncies de Ciro Palmer, únic regidor de Ciutadans a Gandia, qui al·legà pèrdua de confiança.

El govern local, per la seua banda, ha defensat de forma insistent la concessió del servei i ha assenyalat que ho ha fet sobre la convicció de que la decisió era legal, i va mostrar informes del secretari general referits a consultes al Govern en les quals es negava que sobre l’empresari pesara cap prohibició de contractar amb administracions públiques. No obstant, els denunciants s’han refermat en les seues tesis i van amenaçar al govern local de denunciar-lo per prevaricació si no anul·lava la concessió.

 

 

Articles relacionats