16.9 C
Gandia
Dimarts, 30 maig, 2023

Fira Mercat Gandia acull la I Fira Patchwork el cap de setmana

. Tindrà lloc a la Plaça del Prado els dies 12, 13 i 14 de maig. Els horaris seran: divendres i dissabte d’11.00h a 19:30h i diumenge d’11:00h a 14:30h.

. A més dels expositors de venda, també s’han programat tallers que es poden consultar a https://firamercat.gandia.org/

– Al centre de la ciutat es poden visitar ja 8 exposicions (Casa de la Marquesa; Claustre Biblioteca Central; UPG; Casal Jaume I; Pati d’Armes del Palau dels Borja; Associació Arts i Més i Fira Mercat) amb treballs d’artistes de prestigi reconegut i aficionats locals.

Fira Mercat Gandia presenta per primera vegada la Fira Patchwork, del 12 al 14 de maig, a l’espai del Mercat Municipal del Prado. Els horaris seran: divendres i dissabte d’11.00h a 19:30h i diumenge d’11:00h a 14:30h.

«És una fira molt interessant i completa, perquè, a més dels expositors de venda, paral·lelament s’han organitzat tallers, que es poden consultar a https://firamercat.gandia.org/ i exposicions en diferents punts de la ciutat: Casa de la Marquesa; Claustre Biblioteca Central; UPG; Casal Jaume I; Pati d’Armes del Palau dels Borja; Associació Arts i Més i Fira Mercat», ha exposat Ferrer.

Per la seua banda. Sendra ha posat en valor la qualitat de les exposicions que, a més d’aficionats locals i alumnat de la UPG, “compta amb la col·laboració d’artistes de prestigi reconegut, que han obtingut molts premis, i que han cedit les seues obres per a les mostres”.

Pel que fa als tallers, hi ha de molts tipus: d’iniciació, avançats, infantils… Per a realitzar-hi bosses de ma, flors, coixinets d’agulles, clauers, etc…

Sobre el Patchwork

La paraula està formada per patch (pegat) + work (treball). Traduït literalment, significa, treball amb pegats, és a dir, bàsicament es tracta d’unir uns trossos de tela amb uns altres per a obtindre una tela major i amb això, fer peces de tela majors, o bé, apedaçar des de draps, estovalles, roba fins a confecció de mantes i tapissos decoratius. Té uns orígens molt humils ja que apedaçaven la roba i creaven cobertors, utilitzant materials reciclats com a mitjà per a això. Amb el pas del temps, aquesta funció de reciclatge va evolucionar fins a aconseguir una funció més decorativa i artística.

Segons diverses teories, la història del patchwork situa el seu origen en l’antic Egipte. Estem parlant de l’Egipte dels faraons, uns 3.000 anys abans de Crist. Això es deu al fet que s’han recollit diversos tapissos que així ho demostren. A l’Estat espanyol arribà al segle XII, a la Rioja, de la mà dels àrabs i ja és una afició molt estesa que, a més, ha creat una indústria important al seu voltant. Al 2003, als EUA, aquest sector va moure 2.700 milions de dòlars.

Articles relacionats