20.9 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Fira  Gastronòmica “Temps de Falles” a l’Alqueria de la Comtessa

 

 

Enguany, la tradicional fira gastronòmica de l’Alqueria de la Comtessa, que se celebrarà entre el dimecres 4 i el dilluns 9 d’octubre, ve de la mà de les Falles.

Això és gràcies a un projecte finançat totalment per la Diputació de València i que forma part d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de València i el Gremi d’Artistes Fallers. Concretament, la Diputació va oferir la possibilitat de plantar una falla en les poblacions de València que no tenen comissions falleres i l’Alqueria de la Comtessa ha sigut un dels pobles que ha sigut beneficiari d’aquesta proposta.

El monument, que es plantarà el dimecres 4 en la Plaça Major del municipi, tindrà una alçada total de 4 metres, i comptarà com a figura central amb elements representatius de la Generalitat Valenciana i de la Diputació de València. Al seu voltant trobarem 4 escenes fent referència en la nostra cultura, elements que representaran, per exemple, la nostra gastronomia, les nostres tradicions festives o la nostra tradició agrària.

La falla serà cremada el dilluns 9 coincidint amb la festivitat del 9 d’octubre a les 8 de la vesprada.

Quant a les activitats gastronòmiques que se celebraran, cal destacar la del divendres 6 centrada en les tapes, el dissabte 7 se celebrarà el tradicional “Sopar de germanor” i el Diumenge 8 com no podia ser menys es dedicarà a la paella.

Totes aquestes activitats amenitzades sempre amb música i amb activitats per als xiquets i xiquetes com a jocs de fusta i un campionat de parxís.

Articles relacionats