9.7 C
Gandia
Divendres, 3 desembre, 2021

La Fira de Gandia dóna protagonisme a les tradicions i als grups locals

La Fira i Festes de Gandia 2017 arrancarà amb un espectacle inaugural a càrrec de Maduixa Teatre, i dóna especial protagonisme a les tradicions i als grups locals, en especial en l’apartat dels concerts del vermout al Jardí de la Marquesa, copat per grups saforencs. La Fira torna a convertir els carrers en un gran escenari, seguint el model dels darrers anys, David Bisbal i Manel es converteixen en els principals cartells musicals, i la Plaça del Mosset estarà dedicada en la seua totalitat a les foodtrucks. 

Fira 3

Programació 29 de setembre
ACTE INAUGURAL DE LA FIRA I FESTES 2017 20.00 h i 23.00 h. PLAÇA MAJOR Representació de l’obra MULÏER de Maduixa teatre, Premi Max 2017 al millor espectacle de carrer i a la millor música original. Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines que investiga els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment, la poesia o la força i les emocions. L’espectacle és un homenatge a les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat. 
21.15 h PALAU DUCAL Desfilada de moda de la col·lecció CORATGE del dissenyador Miquel Suay CORATGE és la disposició del cor i l’ànima per fer front als reptes. Vol dir valentia i esforç, i és la condició sine qua non per trascendir. Els Borja, la nissaga valenciana més influent de tots els temps, són l’exemple perfecte d’esta determinació. La seua és una història, massa vegades distorsionada, de poder i d’impuls de les arts ja que els Borja van ser els mecenes dels grans genis del Renaixement. Miquel Suay vol reivindicar esta tasca irrefutable i l’empremta de la família a les ciutats de Gandia, Xàtiva i València. CORATGE, inspirada pels Borja, és una col.lecció de prêt-à-porter masculí d’avantguarda que emana del classicisme.

fira 2 Per raons de seguretat i aforament no es podrá accedir a la zona del Palau Ducal on es farà la desfilada, que será retrasmesa en directe i es podrá veure en una pantalla gegant situada al pati d’armes del Palau. Una vegada acabada la desfilada, els models i el dissenyador baixaran al Pati per a saludar i conversar amb els assistents L’accés al pati d’armes té aforament limitat i es farà a través d’invitació. Les invitacions són gratuïtes i podran retirar-se en el Palau Ducal a partir del dimarts 26 de setembre fins al final d’existències. (Màxim 2 invitacions per persona). 
Dissabte 30 de setembre. 17.00 h
II DIADA DE LA MUIXERANGA DE LA SAFOR Trobada de les colles La Muixeranga de Vinaròs, La Muixeranga d’Alacant i La Muixeranga de La Safor. La Muixeranga de la Safor ens delitarà amb una gran actuació muixeranguera on homes, dones, xiquets i xiquetes de totes les edats construiran figures humanes de diferents alçades al so de les dolçaines i els tabals. La Muixeranga de Vinaròs i la Muixeranga d’Alacant, les colles convidades aquest any, acompanyaran l’amfitriona en la gran festa muixeranguera de l’any a la comarca. Aquesta tradició popular valenciana d’alçar torres humanes ja se celebrava a Gandia el 1783 i fa 15 anys que es recuperà amb la creació de la Muixeranga de la Safor. Des de les 16.30 hores, les tres colles recorreran el centre de la ciutat en una acolorida cercavila que conduirà a la plaça Major on, a partir de les 17 hores, es muntaran una a una les grans figures muixerangueres. Un espectacle d’una proesa tècnica i plàstica que deixarà bocabadat a tot el públic assistent.

Dissabte 30 de setembre. 20.00 h
UNA NIT A LA SARSUELA. Associació Amics de la Lírica. Representació de les parts cantades de les sarsueles Katiuska i La del Soto del Parral. La participació musical la posa l’Associació Musical del Grau de Gandia que va nàixer l’any 1991 i ha rebut diversos premis al llarg dels anys. Els tres intèrprets es van iniciar al conservatori de Gandia i del Grau amb professors de renom i han participat en cursos, actuacions i esdeveniments per tota la geografia valenciana. A més a més els acompanya l’Orfeó Borja, una agrupació coral mixta amb seu a la ciutat de Gandia fundada l’any 1997 i el grup de ball Maisha. Intèrprets: Remei Fluixa, soprano; Camilo Gregori, baríton; Vicent Clar, tenor Música: Associació Musical Grau de Gandia Cor: Orfeó Borja Ball: Grup de Ball Maisha
Diumenge 1 d’octubre. D’11.30 a 14.00 i de 17.30 a 20.00 h Dilluns 2 d’octubre. D’11.30 a 14.00 i de 17.30 a 20.00 h ELS XICS DEL XURRAC. Tombs Creatius Jocs infantils basats en el món dels castellers i les muixerangues. Els Xics del Xurrac és la primera colla castellera que naix en una fusteria! Necessitem públic, com tu, per fer pinya amb ganes de jugar i ser protagonistes a l’hora de donar ànima als nostres “xics”, compartint els valors castellers… Valor, seny, equilibri, força… La nostra colla castellera és de fusta! I te la trobaràs a la plaça on convidem tothom a jugar i ser per un dia un “xurrac” dels nostres. 

Fira 3
Diumenge 1 d’octubre. 18.00 h SARAU DE LA FIRA DE GANDIA Participants: membres dels grups de danses de Gandia Rebombori, Raval, Roís de Corella, Roda i Volta, Repic, Sargantana i Brial i Postisses; i dels grups de danses de Daimús, Xeraco, La Faltriquera (Ador), El racó de la Ferradura (Xeresa) i Trapig (Beniarjó). Un any més, la música i el ball tradicional tenen una fita important a la Fira i Festes de Gandia de la mà de la Rondalla del grup de danses Trapig, amb els ritmes tradicionals de les jotes, seguidilles, fandangos i boleros més coneguts a les nostres terres. Amb la participació de 12 grups de danses: Rebombori, Raval, Roís de Corella, Roda i Volta, Repic, Sargantana, Brials i Postisses, La Faltriquera, El Racó de la Ferradura, Danses de Xeraco, Danses de Daimús i la música a càrrec de la Rondalla de Trapig. 

Mercata Renaixentista
Divendres 29 de setembre. 12.00, 18.00, 20.00 i 23.00 h Dissabte 30 de setembre: 18.00, 20.00 i 23.00 h MERMICOLIÓN Música Itinerant Duració: 50’ Mermicolión és una formació amb una llarga trajectòria musical. En la seua actuació combina instruments de l’època renaixentista amb ritmes i cançons fàcils de compartir en l’ambient festiu i que no deixaran indiferent ningú. La seua cantant explica els significats de les lletres en gallec antic, provençal, galaic – portugués o occità a la vegada que ens permet gaudir de la seua veu. 
Diumenge 1 d’octubre. 11.30, 13.30, 19.30 i 21.00 h Dilluns 2 d’octubre. 11.30, 13.30, 19.30 i 21.00 h RAPAX Música celta Duració: 45’ El Grup Rapax es va crear amb part del grup The Mountain Kids que durant diversos anys va fer música celta en escenaris i en festes i també hui en dia amb Benito a la gaita, amb qui ja tocaven en el grup Cabraloca. Fa més de 20 anys que fan música de carrer, acompanyant grups de teatre, cercaviles o actuacions de tot tipus. Al seu pas sonen les gaites, el violí, el llaüt bouzouki, o les tarotes, i ens transporten a l’època en què tot es possible. Romanços antics, cançons tradicionals, música celta, qualsevol cosa és possible quan comencen a sonar. 
Del 29 de setembre al 2 d’octubre. 13.30, 17.00 i 19.30 h Cia La Troupe con LUIS OVIEDO Teatre de carrer Duració: 50’ Luis Oviedo es transforma en milers de personatges diferents que es mouen amb desimboltura entre el públic i ofereixen el seu bon humor amb ell. Les seues narracions es basen en una història, la improvisació i el contacte directe amb el públic que el poden dur a qualsevol part inesperada. La sàtira sempre amb respecte és l’inici de qualsevol de les seues creacions pròpies i irrepetibles. 

Mercat tradicional valencià

Divendres 29 de setembre. 18.00, 20.00 i 23.00 h Dissabte 30 de setembre. 11.00, 19.00 i 21.00 h Diumenge 1 d’octubre. 11.00, 19.00 i 21.00 h GRUP DE XIRIMITES DOS QUINZETS Música Itinerant Duració: 45’ El Grup de Xirimites Dos Quinzets tenen com a objectiu fonamental el fet de mantindre viva la tradició musical i fer-la arribar a totes les poblacions valencianes. Ells amenitzen tot tipus de festa i activitat de carrer aportant melodies tradicionals, però també noves tendències folklòriques. 
Divendres 29 de setembre. 19.30 h Diumenge 1 d’octubre. 19.30 h PEP GIMENO “BOTIFARRA” Romanços de cec Duració: 45’ Pep Gimeno, conegut pel malnom de “Botifarra”, escenificarà a Gandia la tasca dels cecs, que difonen notícies i successos als carrers i les places dels pobles, per mitjà de romanços i cançons. Pep Gimeno va aprendre les cançons populars directament de boca de persones majors de diferents poblacions, i es va convertir en dipositari de part important de la cultura de transmissió oral en vies d’extinció. A Gandia podrem reviure part d’aquelles cançons. 
Diumenge 1 d’octubre. 13.30, 19.00 i 21.00 h Dilluns 2 d’octubre. 13.30, 19.00 i 21.00 h EL BALL DE SANT VITO Teatre de carrer Espectacle itinerant Una colla de vilans, farts dels abusos dels senyors feudals, decideixen abandonar el vassallatge i fer-se joglars. Amb un carro carregat d’estris i instruments van recorrent pobles i ciutats. Allà on arriben munten la paradeta per tal de cantar i contar les històries que han aprés a viles i camins, així com les moltes aventures que han viscut. 

Programació Soc Àrab
Divendres 29 de setembre. 11.00, 12.30, 18.00, 20.00 i 23.00 h Dissabte 30 de setembre. 11.00, 12.30, 18.00, 20.00 i 23.00 h AL IBI Música Itinerant Duració: 45’ Aquesta formació presenta un espectacle de música i danses tradicionals i folklòriques d’Egipte. La dansa que ens mostraran s’anomena Saidi: té l’origen en l’alt Egipte i representa la lluita dels homes amb el seu tahtib (bastó). Es tracta d’una dansa molt enèrgica que amb els seus salts segueix el ritme del tabal i el mizmar (avi de l’oboé).
Del 29 de setembre al 2 d’octubre. 11.30, 13.30, 17.00 i 19.30 h DANSA MAWLAMIYA Dansa egípcia Duració: 15’ Té l’origen a Turquia i Síria, encara que a Egipte adopta altra forma i estil anomenat tannura. És una dansa meditativa i de trànsit, que aconsegueix a la vegada combinar destresa i molta energia que sumat als colors del cridaner vestuari li donen un toc molt atractiu. A través dels seus girs, el ballarí es connecta amb la terra, el cel i la seua espiritualitat. 
Diumenge 1 d’octubre. 11.00, 13.30, 18.00, 20.00 i 23.00 h Dilluns 2 d’octubre. 11.00, 13.30, 18.00, 20.00 i 23.00 h EL LAF Música itinerant Duració: 45’ Prèviament a la dansa egípcia mawlamiya, el ballarí i els músics fan una ruta itinerant movent eixe vestuari tan característic. Dansen i ballen mentre passegen els seus colors i sons pels carrers de la ciutat, sempre tenint el Soc Àrab com a punt de referència. Serà en aturar-se quan podrem gaudir de la dansa del vestit amb els seus girs. 

Plaça del Mosset
Els foodtrucks estan de moda. Enguany la Plaça del Mosset es transforma en un aparcament de caravanes de menjars variats i diversos, també gurmet, per a tots els gustos i butxaques i amb programació d’espectacles. Les Gastronetas Street Food Festival arriben a Gandia per fer gaudir d’un menjar cuidat, que es completa amb tallers infantils i actuacions acústiques, dj’s o grups locals. Com a complement al menjar de les foodtrucks, enguany hi haurà un espai dedicat a la cervesa artesana on es podran degustar les millors cerveses de la zona i es donarà a conèixer el seu procés de fabricació. De la mà d’artesans valencians es podrà vore les varietats que existeixen i ens explicaran les seues diferències. La Plaça del Mosset romandrà oberta i en marxa des de les 12.00 i fins a la 01.30 h. A la plaça del Tirant des del divendres 29 de setembre fins al dilluns 2 d’octubre. 

Fira Intercultural
Dissabte 30 de setembre 20.00 h. Plaça de l’Escola Pia. A BANDA I BANDA DEL MEDITERRANI Pep Gimeno “Botifarra” i Ahmed Touzani Pep Gimeno Botifarra, veu Ahmed Touzani, violí i veu Pere Ródenas, guitarra i llaüt àrab Xus Belda, percussió Juanra Martí, dolçaina David Borja, baix elèctric Ricard Soriano, dolçaina
El nou treball musical de Pep Gimeno “Botifarra” continua difonent cançons de la tradició oral valenciana. Però, en aquest cas, ho fa acompanyat del músic i cantant Ahmed Touzani, amb qui demostra la proximitat musical i geogràfica de la nostra banda de la Mediterrània amb la del sud, a través d’una barreja de tradicions que té com a resultat una fusió esplèndidament sorprenent i de qualitat sonora indiscutible. Entre el nord d’Àfrica i les nostres comarques valencianes, l’artista de Xàtiva desplega el seu bagatge de cants valencians perquè el músic nascut a Tànger els hi done en alguns passatges el toc musical de la seua terra i de la seua llengua.
QUE FLAMENCA SÓC. Taconterra dansa Ana Lloris Otero (balladora) Júlia Gimeno Asins (balladora) Isabel Julve Saez (cantadora i balladora), Josep Aparicio i Olmedo “APA” (cantador), Ricardo Esteve Mora (guitarrista i compositor), Jesús Gimeno Hernández (percussionista i bateria) Que flamenca sóc és un espectacle de dansa fresc i creatiu, que ofereix un apropament entre el folklore valencià i els pals més clàssics del flamenc. Així doncs, a ritmes d’albaes, fandangos, buleries, coples, rondalles, alegries i dansaes, els components valencians de Taconterra Dansa ens envoltaran dintre d’una harmonia perfecta entre el més conegut de l’art flamenc i el més popular de la nostra tradició. Que flamenca sóc es un espectáculo de danza fresco y creativo, que ofrece una aproximación entre el folclore valenciano y los palos más clásicos del flamenco. Así pues, a ritmos de albaes, fandangos, bulerías, coplas, rondallas, alegrías y danzas, los componentes valencianos de Taconterra Dansa nos envolverán dentro de una armonía perfecta entre el más conocido arte flamenco y lo más popular de nuestra tradición.

Balls floclòrics a la Fira de les Cultures
Espai: plaça de les Escoles Pies. Dissabte 30 de setembre 11.30 h. Associació ANAFA 12.15 h. Associació de la Cultura Eslava de Gandia, amb ball i cor 13.15 h. Associació Valenciana d’Integració Ruso Parlantes (AVIR) 16.00 h. Associació Fraternidad Juventud Boliviana Diumenge 1 d’octubre 12.00 h. Associació ACFEI 12.30 h. Associació ANAFA 13.15 h. Associació ACFEI, amb una classe magistral de balls històrics 16.30 h. Associació Cultural Murgandia, amb murgas i chirigotas

Fira de les Tradicions
La cultura tradicional està present una vegada més a la Fira i Festes de Gandia, perquè aquesta és una ocasió única per conéixer de prop les tradicions, tant les més pròximes com les més llunyanes. En aquesta ocasió participaran els membres de la Ruta dels Riuraus formada per pobles de la Marina i de la Safor, per a mostrar com és el procés tradicional de transformació del raïm moscatell en pansa. . I a més a més, rebrem els i les artesans/nes de les Illes Balears que ens mostraran al llarg dels dies de festa quines son les seues creacions originals de les pitiüses. Però no es deixen de banda altres activitats que ja comencen a consolidar-se, com és el cas de la diada de les Muixerangues o el sarau. Ambdues són activitats tradicionals que els més majors encara recorden haver viscut en el seu passat i que hui les reprenem i les instaurem a les nostres festes patronals.

Mostra d’Artesania de les Illes Balears
Divendres 29 de setembre, dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d’octubre d’11.00 a 14.30 i de 18.00 a 23.00 h. i dilluns 2 d’octubre d’11.00 a 14.30 i de 18.00 a 22.00 h. Als carrers Vallier, plaça de Sant Josep, carrer Mesquita del Raval i carrer de la Fundació Vicent Ferrer. Mostra de l’artesania tradicional de les Illes Balears de la mà de l’Associació el Retorn, constituïda precisament per divulgar els treballs artesans personals de les illes, així com recuperar, donar-los valor i promocionar els oficis tradicionals. CERCAVILA. A càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Safor. Una Fira de les Tradicions no pot començar d’altra manera que no siga la de la cercavila amb Dolçainers i Tabaleters de la Safor, amb la música que tan pròpia i personal dels valencians. 
17.00. Plaça Major II DIADA DE LA MUIXERANGA DE LA SAFOR Amb la participació de les les colles la Muixeranga de Vinaròs, la Muixeranga d’Alacant i la Muixeranga de La Safor.
Diumenge 1 d’octubre. 11.30 hores. Carrer dels Pellers. TROFEU FIRA I FESTES DE PILOTA VALENCIANA – RASPALL Primera partida: pilota adaptada Julio, German i Salva contra Pasqual, Carlos i Paco Segona partida: Revenja de la final del Campionat Autonòmic de raspall. Els jugadors de Bicorp (campions autonòmics de raspall), Juan Carlos, Víctor i Armando contra els jugadors de Xeraco (subcampions autonòmics de raspall) Blasco, Juan i Trin
11.30 hores. Plaça del Prado. LA RUTA DELS RIURAUS A GANDIA. Aquesta activitat té com a finalitat la promoció cultural de la tradició de l’escaldà, que correspon al procés de transformació del raïm moscatell en pansa, així com el patrimoni dels municipis al voltant de 3 pilars fonamentals de la ruta: la producció, la transformació i la comercialització de raïm-pansa. S’ha preparat una exposició del procés, una mostra de com es realitza cada pas i, a més, s’oferirà un taller per xicotets i majors. Les poblacions participants són un total de 16 municipis de la Marina i la Safor. Organitza: Associació Ruta dels Riuraus.
18.00 hores. Plaça Major. EL SARAU DE LA FIRA DE GANDIA Un any més, la música i el ball tradicional tenen una fita important a la Fira i Festes de Gandia de la mà de la Rondalla del Grup de Danses Trapig. Amb la participació de 12 grups de danses.

Concerts marquesa

Divendres 29 de setembre. 18 h. King Kong Boy Entrada lliure. Eduard Banyuls (veu), Rubén Martín (guitarra), Vicent Calabuig (baix), Toni Roig (bateria). La banda saforenca King Kong Boy presenta el seu segon disc,titulat KKB,un treball on el grup s’endinsa en els diferents estils del rock i del pop i on les lletres escrites per Eduard Banyuls conserven la crítica social més directa, juntament amb altres que ells defineixen com més personals, i que parlen dels seus referents, desitjos i vicis. Aquest concert s’inclou dins del circuit Sona la Dipu que organitza la Diputació de València. 
ELS CONCERTS DEL VERMUT A LA MARQUESA Dissabte 30 de setembre. 12:30 h. The Velvet Rock Band Entrada lliure Clàssics del rock internacional Edu Galiana (veu), Javi Porta (baix), Fernando Pérez (guitarra solista), Ricardo Bolta (guitarra rítmica), Toni Pérez (bateria). Nascuts a Gandia, The Velvet Rock Band són cinc experimentats músics que han tocat en bandes com Quintaesencia, Hush o The Rockers. Ens presenten cançons clàssiques del rock internacional, algunes amb un toc propi que incorpora la banda i que li dóna el seu caràcter únic als treballs que presenten en directe. 
Diumenge 1 d’octubre. 12:30 h. La Sede 2.0 Entrada lliure Tribut a Fito & Fitipaldis Luis Rico (veu), Ismael Linares (guitarra i veu), José María Lara (baix i cors), Manuel Andrés Agud (guitarra i cors), Sergio del Pozo (bateria i cors), Héctor Morant (saxo). Aquesta banda de La Safor està especialitzada en versionar els grans temes de la història del pop. Amb molts anys de trajectòria, La Sede 2.0 és el projecte que lidera el carismàtic cantant Luis Rico i que es dedica a fer versions a Fito & Fitipaldis. 
Dilluns 2 d’octubre. 12:30 h. Walectric Entrada lliure Èxits del pop-rock espanyol Fernando Rocher (guitarra), Dani Muñoz (bateria), Juan Julio Tormo (veu), Fernando Cloquell (baix). Walectric és una banda de la Safor que practica una música divertida i per a divertir, amb un repertori de versions dels grans temes del pop-rock espanyol. 

Divendres 29 de setembre. 23 h. Sultans of Swing Entrada lliure Tribut a Dire Straits Mike Talavera (guitarra solista i veu principal), Javier Mur (guitarra), Dani Campos (teclats i veu), Miki Santamaria (baix i cors), Toni “Pato” Lencina (saxo tenor, cors, flauta i percussió), Roberto Olori (bateria) Sultans of swing és molt probablement una de les millors bandes tribut que hi ha a tot l’estat. Formada per sis excel·lents músics, el seu repertori és un homenatge a la trajectòria musical de Dire Straits i del seu carismàtic líder, Mark Knopfler.
Dissabte 30 de setembre. 23 h. Midnight Riders Entrada lliure Tribut a Bon Jovi Jim White (veu i guitarra acústica), José Moreno (guitarra elèctrica i cors), Emilio Aragón Galiana (bateria), Paco Espada (baix), Carlos Mansa (teclats). Els Midnight Riders són considerats com la banda tribut oficial de Bon Jovi a Espanya. Es tracta d’un potent grup que interpreta els temes del grup de New Jersey amb tots els detalls que es podria esperar de la banda original, amb credibilitat i fidelitat, tant en la seua pròpia presència com durant l’espectacle. 
Diumenge 1 d’octubre. 23 h. Manel Arnau Vallvé (veu, bateria i programacions), Martí Maymó (baix, clarinet i flauta), Roger Padilla (guitarra, banjo i ukelele), Guillem Gisbert (veu principal, ukelele i guitarra). Formats el 2007, el quartet barcelonés Manel es va convertir en poc de temps en tot un fenomen sociològic en els ambients de l’indie-pop estatal, tot i que les seues lletres estan escrites en català. Compten amb quatre discos al mercat, tres d’ells Disc d’Or per la gran quantitat de vendes obtingudes. A Gandia es presenten per primera vegada en un concert on predominaran temes del seu últim disc, titulat Jo competeixo. Preu: 15 € (12 € amb Carnet Jove o de Pensionista). Venda d’entrades en la Casa de Cultura i a www.instanticket.es.
Dilluns 2 d’octubre. 19 h. FESTIVAL GANDIA YE-YÉ Entrada lliure Los Pop-Tops Phil Trim (veu), Andrea Bronston (veu), Susana de las Heras (veu), Andrés Rico (baix), José Natal (saxo), Enrique Gómez (trompeta i baix), Luis Franch (teclats), Rafael Laviada (guitarra), Tony Climent (bateria).
Pop-Tops ha sigut un dels grans grups de música pop de tots els temps. Nascuts l’any 1967 és, segurament, el grup espanyol que més discos ha venut a l’estranger. Liderats pel seu carismàtic cantant Phil Trim i acompanyat per les veus d’Andrea Bronston i Susana de las Heras, els Pop Tops faran un repàs dels temes que van marcar tota una època en la història de la música popular, com ara Mammy Blue o Con su blanca palidez, entre molts d’altres. 

Concerts Institut María Enríquez
Diumenge 1 d’octubre 22.00 h. Obertura de portes 20.00 h. DAVID BISBAL, HIJOS DEL MAR TOUR.
David Bisbal, un dels artistes de major èxit internacional, torna als escenaris per a presentar en directe el seu nou àlbum, Hijos Del Mar. Després d’oferir més de 100 dates per tot el món amb la seua anterior gira, tornarem a gaudir de David en concert amb Hijos Del Mar Tour 2017, al llarg de la qual visitarà les principals ciutats del nostre país, Europa i Amèrica. Aquesta gira promet sorprendre’ns a tots amb un directe i una producció única. 
VENDA D’ENTRADES en línea (cal sumar al preu el cost de distribució) www.davidbisbal.com www.entradasatualcance.com http://www.produce-me.net/ www.movingtickets.com. Punts de venda físics: -Casa de la Marquesa -Radio Gandia -Oficines de Correus. Preus: -General: 30 € -Front Stage: 50 €.

Parc de la Festa
Si ens traslladem al Parc d’Ausiàs March, trobarem festa fins ben entrada la nit. Rock, música electrònica i dj de tot tipus ompliran aquest espai. Començant per la festa més remember amb Chimo Bayo i passant per una mostra d’artistes del Pirata Rock, al Parc de la Festa hi haurà espai per a gent de totes les edats i gustos musicals. 
Divendres 29, d’01:30 a 06:30 h FESTA FALKATA AMB CHIMO BAYO Falkata ens du a Joaquin “Chimo” Bayo, el discjòquei, músic, productor, presentador i artista valencià de música de ball que li va posar cara a la coneguda com “Ruta del Bakalao”. Ell va aconseguir que xiquets, adolescents i majors repetiren allò de chiquitán chiquiti tan tan i feren sonar la seua música per tot arreu. Amb singles com Bombas, Química o La tía Enriqueta es va mantindre el seu nivell d’èxit fins que la música electrònica va quedar en un segon pla, però ell va seguir realitzant treballs, i podrem gaudir d’ells en aquesta Fira i Festes 2017. 
Dissabte 30, de 22.00 a 02.00 h. PIRATA ROCK MEETING Nit de festa amb una representació dels grups que conformaren el festival celebrat a Gandia aquest estiu sota el nom de Pirata Rock. 
GREEN VALLEY El cognom evoca el que revela el nom del grup: una vall verda i pròspera, un entorn feliç. Sis músics alabesos i catalans que treballen sense parar des de 2004 per a conservar aquest xicotet ecosistema musical, on creixen el reggae i el dancehall. En Green Valley, a partir d’una sorprenent posada en escena, conviuen lletres reivindicatives i missatges positius que contagien i consciencien els seus espectadors. 
FUNKIWIS Funkiwis s’inicia el 2012, fruit de l’amistat i la complicitat creada en grups anteriors. La banda ha anat formant una personalitat pròpia, on estils ben diferents com el funk, el hip-hop, el rock, i el reggae es fusionen. Nou mesos després naix Sírvase su copa aquí i en 2015 van presentar el seu treball “Nadie al volante”, un còctel musical que ha contagiat de bon rotllo els seus oïdors, i els ha donat l’oportunitat de guanyar el concurs Sona la Dipu. Actualment estan preparant el seu tercer disc i han estat en els festivals de música més coneguts. 
PROZAK SOUP Ells anomenen la seua música electrocore saforaui i diuen del grup que és el terratrèmol al teatre dels imbècils. La guerra entre el maldecap i la pastilla. El so d’una bala quan impacta en la corbata… Música en valencià que duu de cap els seus seguidors, i no en són pocs. 
SONS OF AGUIRRE És un grup de rap polític format per WillyLET (Dia Sisè) i MC Endesa (Massa). Les seues lletres són una paròdia, burla i crítica satírica sobre el capitalisme, la burgesia, el feixisme, el liberalisme, la desigualtat social, l’imperialisme, l’explotació laboral, la corrupció, l’herència i l’actual decadència del panorama mundial. 
Dissabte 30, de 02.00 a 06.30 h. FESTA ECLIPSE AMB DJ NANO. Eclipse ens apropa de nou la música electrònica amb DJ Nano que començà a ser reconegut per la seua participació en el treball Ministry of Sound, però que després d’haver demostrat fins on arriba la magnitud del seu compromís amb la qualitat ha aconseguit que el reclamen per tal d’actuar amb artistes de la talla de Tiësto, Armin van Buuren, Lenny Kravitz, David Guetta o FatBoy Slim. 
Diumenge 1 d’octubre de 01.30 a 06.30 h FESTA BACARRÁ AMB LARA TAYLOR Lara Taylor ha passat de promesa a artista consolidada. Enèrgica i creativa, la cantant no deixa d’emocionar i amb la seua veu ja té un lloc propi en el món de la música electrònica, tant nacional com internacional. Ella ens farà ballar i gaudir de les seues creacions i del show que mou en escena. 

Passeig de les Arts

D’un temps ençà el passeig de les Germanies de Gandia es converteix en un autèntic festival d’Art al Carrer. Animació de carrer, titelles, contacontes, clowns o acrobàcies formen part de la gran varietat d’espectacles que ompliran els carrers de màgia i d’il·lusió durant els dies festius. 
ZONA A • PLAÇA DEL PRADO
Dissabte 30 de setembre, diumenge 1 i dilluns 2 d’octubre, de 12.00 a 14.00 i de 18.30 a 21.00 h LA BARRACA DELS FENÒMENS DE MADAME LA PARCA. Circ Gran Fele. (Comunitat Valenciana) – Actuacions cada 20 minuts. – Aforament per actuació: 100 persones. El circ ha canviat des de fa més d’un segle, abans convivia el que és real amb el que és irreal i era difícil diferenciar la màgia i la realitat. Eixa mescla encara s’observa a la mostra que ens ofereix el Circ Gran Fele que estarà ubicat a la plaça del Prado durant els dies de Fira i Festes. 
Dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d’octubre. 17.30 h Carpa del Circ Gran Fele LA CINE MALETA AMBULANTE. Cia. Carmela Mayor. (Comunitat Valenciana) Teatre d’ombres – Aforament limitat a 100 persones – Duració: 50’ La Cinemaleta ambulante, amb Carmela Mayor i Pilar Beltrán al capdavant, és un projecte artístic en desenvolupament continu. Un senzill espectacle/taller inspirat en l’antic teatre d’ombres. Amb aire de circ i aroma de fira i sota la batuta de La Viatjant Ambulant, l’espectador realitza les seues pròpies creacions i participa activament en la funció. L’espectacle està dividit en tres actes: un preàmbul, un entreacte amb taller de siluetes i, per acabar, un sonor enlluernament en forma de cercavila. 
Dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d’octubre. 13.30 i 19.30 h MUSIC ON CYCLES. Cia La Dinamo (Catalunya) Música Funky Itinerant – Duració: 45’ – Itinerari: eixida des de la plaça del Prado Espectacle sobre rodes, funky en moviment, els músics apareixen entre el públic amb les bicicletes i una estètica funky elegant i urbana. Pedalegen, conviden a moure’s i ballar trencant els esquemes del ball amb un concert d’alt voltatge i festa, però sobre rodes. La música es mou i ens mou.
Dissabte 30 de setembre. 22.00 h NÀUFRAGS. Cia Industrial Teatrera (Catalunya) Clown – Duració: 55’ – Premi Zircolika millor espectacle de carrer 2016. Estrena a la Comunitat Valenciana. La vida està feta de xicotets naufragis, nàufrags que vénen, que es troben, que juguen, que busquen, en definitiva, que comparteixen i que transformen les seues vides amb humor i fragilitat. Un espectacle de clown, amb recol·lectors d’ampolles i intercanvis entre el públic. Personatges que es deixen dur pel vent per seguir el viatge i començar de nou, perquè cada dia és una nova oportunitat de viure. Nàufrags no té text: parlen el gest, les mirades, els somriures. Un espectacle per a tots els públics, on els nens i nenes estan convidats a venir acompanyats.
Diumenge 1 d’octubre (nit de diumenge a dilluns). 01.00h CORREFOC. Penya Foc Seguit (Comunitat Valenciana) Espectacle pirotècnic – Duració aprox.: 60’ – Itinerari: eixida des de la plaça de Crist Rei i final a la plaça del Prado Si hi ha una cosa que no pot faltar a les festes valencianes és la pólvora i el foc. La penya Foc Seguit de Xeraco ens oferirà la possibilitat de viure l’experiència del correfoc des de dins amb una cercavila de la qual en podem formar part si posem un poc de trellat i duguem la roba adequada. Sempre tenint en compte la possibilitat de cobrir-se el cap i protegir el cos de les espurnes que pogueren saltar-nos a sobre. 
Dilluns 2 d’octubre. 21.00 h TODO ENCAJA. Cia UPARTE (Múrcia) Circ acrobàtic – Duració: 40’ Aquest treball acrobàtic ens mantindrà amb la boca badada i la respiració parada de principi a fi. Sis cossos sobre l’escenari en un espectacle viu amb xicotets tocs d’humor i salts, molts salts. Aquesta obra és fresca, visual, alegre i molt tècnica. Els artistes mostren el seu vessant més entusiasta i les seues emocions combinades amb la música, els vols i les torres humanes. 
ZONA B • PASSEIG – VILANOVA
Divendres 29 de setembre. 23.30 h Dissabte 30 de setembre. 12.45 h WET FLOOR. Cia Cristina Solé (Catalunya) Clown – Duració: 40’ – Estrena a la Comunitat Valenciana Falta ben poc perquè comence l’espectacle i tot ha de quedar preparat, net i immaculat abans del gran moment. Per això, s’han contractat els serveis de l’empresa Wet Floor, amb més de 30 anys d’experiència en el sector de la neteja. Cristina Solé torna amb el seu primer espectacle en solitari, una comèdia hilarant que et farà perdre els nervis. 
Dissabte 30 de setembre. 18.30 i 22.00 h Diumenge 1 d’octubre. 12.45 h LA CABRA. Espejo Negro (Andalucia) Teatre de titelles i actors – Duració: 50’ Confusió, mestissatge d’actors i marionetes, suma de disciplines artístiques, cants flamencs i discotequers. Tota una provocació i una diversió entre el bullici de la gent. Un grup de marionetes que, amb molta imaginació, aconseguiran tant la sorpresa com l’admiració del públic; i és que les marionetes i els actors es confonen i es mesclen en una obra plena d’humor.

Diumenge 1 d’octubre. 19.00 i 22.30 h Dilluns 2 d’octubre. 12.45 h SEFINI. Cia Trapu Zaharra (Euskadi) Teatre d’humor – Duració: 50’ – Estrena a la Comunitat Valenciana Ells eren actors que hui es veuen obligats a tancar i vendre tot el seu material de la vella companyia de teatre. Entre melancolia i mala llet repassaran la seua trajectòria artística i també presentaran la seua nova idea per tal de sobreviure, el “salxi-mòbil”. Pensen que només la via gastronòmica els traurà del clot i per això es llancen a la venda d’un producte absurd, una salsitxa agredolça. Amb aquest projecte esperen aquetar la ressaca dels seus abans habituals espectadors del teatre. 
Dilluns 2 d’octubre. 19.00 h L’HOME QUE PERDIA ELS BOTONS. Cia Circ Pànic (Catalunya) Circ poètic – Duració: 40’ – Premi Zircolika Millor espectacle de carrer 2012 Un original espectacle de circ acrobàtic amb cert toc poètic en el qual un home va en la recerca del seu camí personal, el pal que l’acompanya li serveix per a fer-li de pes i de contrapés, d’enemic i, naturalment, de vegades també d’aliat. 
ZONA C • PASSEIG CASA DE CULTURA
Dissabte 30 de setembre. 12.00 i 17.00 h GARBANCITO EN LA BARRIGA DEL BUEY. Cia La Gotera de Lazotea (Andalucia) Teatre de titelles – Duració: 60’ – Premi millor espectacle de titelles FETEN 2017 Un contacontes es veu obligat a vendre llepolies per a atraure el públic a qui contar les seues històries. Apassionat pel conte de Cigronet, que d’alguna forma, li aporta esperances a la seua pròpia existència, sent a més a més una enorme curiositat pel que li va poder ocórrer a Cigronet dins de la panxa del bou. 
Diumenge 1 d’octubre. 12.00 i 17.00 h EL SENYOR DE LES BALDUFES. Cia Penelope y Aquiles (Xile) Estrena a la Comunitat Valenciana – Espectacle de circ amb trompes – Duració: 40’ El Senyor de les Baldufes ve des de llocs desconeguts per a capturar-nos amb el seu misteri i presentar-nos l’univers baldufesc que ha creat, on cada baldufa, tromp, torotola i toupie, engendra una vida pròpia manifestant un món únic i delirant. Muntat en el seu tricicarro, viatja pel globus quasi sense descans, on transporta la totalitat d’aquest cosmos que manipula amb virtuosisme i encant. El Senyor de les Baldufes ens mostra un xicotet gran Circ de Baldufes, on l’espectacle destaca per la qualitat dels seus artistes. 
Dilluns 2 d’octubre. 12.00 i 17.00 h LA CIUTAT SOSTENIBLE I ALTRES CONTES. Cia Teatre Buffo (C. Valenciana) Teatre de titelles – Duració: 55’ Un muntatge de titelles especial que inclou diferents contes amb temes molt actuals. El Canó de la Pau ens parla de dos països en guerra i un canó que sona a pau. Pepo-paper es basa en la hipòtesi fantàstica de pensar què passaria si et trobares un xicotet paper. Quin gust, la lluna parla de la solidaritat entre animals que s’uneixen per tastar la lluna. I la ciutat sostenible parla del trànsit i la contaminació prenent com a base el conte del Flautista d’Hamelín. 
Divendres 29 de setembre. 22.30 h Dissabte 30 de setembre. 13.30 h CATAPLUM. Cia Circo la Raspa (Aragó) Circ d’humor – Duració: 60’ Cataplum és una exclamació onomatopeica que expressa l’explosió de riures, aplaudiments i diversió del públic… Sense colps ni caigudes per a ningú. Es tracta d’un espectacle de circ i animació per a tots els públics. Dinàmic, divertit i amb actuacions participatives amb voluntaris del públic. Utilitzant les disciplines circenses de: diàbolos, equilibris, malabars, acrobàcia i molt humor. 
Dissabte 30 de setembre. 19.00 i 23.00 h TANDARICA CIRCUS. Cia Passabarret (Catalunya) Circ d’humor – Duració: 60’ S’autoanomenen retro-balkan rock’n’roll circus, però quan els tingueu davant veureu que només són quatre pallassos bojos capaços de qualsevol cosa per a fer riure i satisfer al públic assistent a la seua actuació. Divertida, imaginativa i molt activa, no us la podeu perdre. 
Diumenge 1 d’octubre. 13.00, 18.30 i 23.30 h ENTREDOS. Cia Capicua (Catalunya) Teatre gestual i circ – Duració: 50’ Què passa si ens trobem en somnis amb algú més que també està somiant? És aquesta trobada real o és imaginària? Entredos és un espectacle que fusiona el teatre gestual, el circ, la dansa i la manipulació d’objectes amb la finalitat de trobar la història d’un personatge que desperta en un món fantàstic. 
Dilluns 2 d’octubre. 13.30 i 18.00 h YEE-HAW. Cia La Banda del Otro (Andalucia) Espectacle de música i circ – Duració: 50’ “Yee-Haw” és un crit d’entusiasme, una expressió d’alegria, pura onomatopeia de la felicitat que ens trasllada al vell Oest… de “Andaluisiana”. Submergits en un univers musical inspirat pel Country, el ragtime i el bluegrass, La Banda del otro ens ofereix un (des)concert tan especial com ells mateixos. Un espectacle de circ on és impossible distingir els músics dels malabaristes, o dels pallassos. 

Teatre Serrano
Divendres 29 de setembre. Sala B. 22.30 h TEATRE EN VALENCIÀ Preu d’entrada: 8 euros anticipada i 10 euros en taquilla LA LLUNA CEGA DE LLETRAFERITS I COMEDIANTS, interpretada per Eva Pellicer, Marisaro Martí i Vanessa Llinares. Text de Juan Copete, Soliloquio de Grillos, amb adaptació i direcció d’Ignasi Moreno. Mestra, mare i puta: tres dones suporten el cant dels grills en una cuneta propera al seu poble, intentant fugir de les represàlies de la Guerra Civil. Les dames d’aquesta història estan a punt de ser afusellades. Però també són tres mortes que parlen des d’una tomba sense nom. Mentrestant, la vida continua. Memòria i nostàlgia són la base que conflueixen alhora a un mateix lloc. Tres dones fugint i aturades en una cruïlla vital d’anhels, somnis, certeses, esperances, frustracions i fracassos. Històries farcides de por i tendresa que volen ser una mena de tribut als desapareguts i el record d’uns fets reals marcats per la intolerància i la violència, l’odi d’anys d’ira i foc que transcendeixen el pou de la història per a fer-se universals. 
Divendres 29 i dissabte 30 de setembre. Sala A. 20.30 h MÚSICA Preu d’entrada: 16 euros en el pati de butaques i 12 euros en la resta del teatre QUERERTE A TI. CONCERT HOMENATGE A CAMILO SESTO Amb la UAM Sant Francesc de Borja i les veus d’Ángela Carrasco i Paco Arrojo. En aquest concert es recordaran algunes de les cançons més populars del cantant d’Alcoi, Camilo Sesto, qui, amb més de 70 milions de discos venuts en la seua història, és un dels cantants d’Espanya amb més número 1 de vendes. Malgrat que ja està retirat dels escenaris, encara continuem gaudint de cançons tan populars com El amor de mi vida, Perdóname, Vivir así es morir de amor, Algo de mí, etc. Cançons que sonaran en aquest concert de la mà de la banda UAM Sant Francesc de Borja de Gandia, dirigida per Vicent Martí Ferrer, i les veus de Paco Arrojo i Ángela Carrasco. Per a Ángela Carrasco, la qual va compartir escenari amb Camilo en Jesucristo Superestar en el paper de Maria Magdalena. Amb àmplia trajectòria artística, Ángela Carrasco aconseguí el 2015 el Grammy Latino per l’excel·lència musical. Paco Arrojo és conegut pel gran públic gràcies a la seua participació en la primera edició del programa La Voz en el qual va quedar com a semifinalista de la mà del seu coach David Bisbal. Al llarg de la seua trajectòria professional, Paco Arrojo ha anat compaginant el teatre musical amb la seua faceta com a cantant de música lleugera i pop-soul. A més, treballa com a professor de cant, d’estil i repertori, en l’Escola ABC Estudi dirigida per Ángela Carrasco a Madrid. 

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles