15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Fins a 200.000 persones podran estar vacunades en la Comunitat contra la COVID-19 en el primer trimestre de 2021

– El president ha mantingut una reunió de treball amb la consellera de Sanitat Universal i amb representants del grup de treball per a la vacuna COVID-19

– Puig destaca que la Comunitat està preparada per a iniciar “com més prompte millor” la vacunació, que començarà amb les persones que viuen en residències, el personal que treballa en elles, treballadors i treballadores sanitaris i sociosanitaris i persones vulnerables

Ximo Puig ha avançat que s’estan ultimant tots els procediments perquè la Conselleria de Sanitat comence la vacunació “al més prompte possible”, quan es dispose de les vacunes, atés que es compta amb la logística necessària per a això gràcies a la labor que es realitza “des de fa molt temps”.

El president ha explicat que les previsions són començar a rebre les primeres dosis de vacuna al gener i arribar a les 400.000 dosis rebudes durant el primer trimestre de 2021, de manera que ja es podria haver vacunat a unes 200.000 persones en la Comunitat Valenciana.

Aquesta primera remesa està relacionada amb els compromisos de lliurament que la companyia Pfizer té amb Espanya, i es tracta de la partida que correspon a la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una vacuna que consta de dues dosis per persona.

Al marge d’aquest primer lliurament poden arribar més dosi en funció dels acords de subministrament amb altres companyies farmacèutiques, tal com ha explicat el president.

Ximo Puig ha subratllat que la vacunació començarà amb els grups prioritaris: persones que viuen en residències, personal que treballa en aquests mateixos centres, així com personal sanitari i sociosanitari i persones vulnerables.

Han assistit a la reunió la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro; la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García Layunta; la directora general de Salut Pública, Ofelia Gimeno; el director general de Farmàcia, José Manuel Ventura, i el cap del Servei de Promoció de la Salut de la Conselleria, José Lluch.

Articles relacionats