Finalitzades les obres del bulevard de la Platja de Gandia

– El projecte va ser redactat per l’Ajuntament de Gandia i l’execució  del bulevard de la Platja de Gandia  ha sigut de la Diputació amb l’objectiu de millorar la seguretat i la imatge de la platja de Gandia

• Amb una inversió de 2,4 milions d’euros i 12 mesos d’execució, l’àrea provincial de Carreteres està en disposició d’entregar a la capital de La Safor aquest tram de dos quilòmetres de la CV-605

• El diputat Rafa García destaca “el reforç de la seguretat viària, el nou carril bici i les millores urbanes i paisatgístiques” en aquest tram entre les glorietes dels carrers Ribera Baixa i Illes Canàries

La Diputació de València està en disposició d’entregar a Gandia el nou bulevard que millora la seguretat viària i la imatge de la platja de la capital de La Safor. Després de 12 mesos de treball en el tram de la CV-605 d’aproximadament dos quilòmetres entre les glorietes dels carrers Ribera Baixa i Illes Canàries, l’àrea provincial de Carreteres finalitza una obra en la qual ha invertit 2.350.000 euros per a reconvertir l’antiga carretera d’un sol carril per sentit en una avinguda tipus bulevard amb dos carrils per sentit, via de ciclovianants i millores urbanes i paisatgístiques.

El responsable provincial de Carreteres, Rafa García, explica aquesta actuació, el projecte de la qual va ser redactat per l’Ajuntament de Gandia i executat per la Diputació, que entregarà el tram reconvertit a via urbana al consistori que dirigeix Diana Morant. Explica García que l’objectiu fonamental de la intervenció era “millorar la mobilitat de qualsevol mitjà de transport i incrementar la seguretat de conductors, vianants i ciclistes, però al mateix temps es va acordar amb Gandia aprofitar les obres per a integrar el que era un tram més de carretera en l’entramat urbà del municipi, amb la corresponent integració paisatgística”.

La Diputació ha reconvertit un tram de dos quilòmetres de la carretera CV-605 que connecta Cullera i Gandia, entre les glorietes dels carrers Ribera Baixa i Illes Canàries en terme municipal de la capital de La Safor, en una via de caràcter urbà més adequada a l’àmbit pel qual discorre, al costat de la platja. L’actuació que ara finalitza ha inclòs l’ampliació de la calçada d’un a dos carrils per sentit, amb un ample de sis metres en cadascun d’ells i una mitjana central d’ample variable mitjà entre 2 i 2,40 metres segons els trams.

En el punt quilomètric 0+400 s’ha introduït una intersecció en T amb semàfor i en el punt quilomètric 0+760 una nova glorieta per a regular el trànsit, permetent els moviments entre el nou bulevard i els carrers confrontants i augmentant la fluïdesa en els accessos a les urbanitzacions tant de la platja com de la marjal. La via compta també amb un voral ciclista de 300 metres en la calçada confrontant amb la zona no urbanitzable i reductors de velocitat mitjançant passos lleugerament elevats per als vianants, a més de la nova senyalització horitzontal i vertical.

Nova il·luminació

L’obra ha servit igualment per a renovar la il·luminació en l’antiga carretera convertida en bulevard, tant en el primer dels trams en què es van dividir els treballs, finalitzat al juliol des del carrer Ribera Baixa fins a la plaça del Castell, com en el segon fins al carrer Illes Canàries que està a punt de finalitzar. La nova instal·lació d’enllumenat urbà ha traslladat els punts de llum a la mitjana central de l’avinguda, amb columnes d’un disseny més concorde a l’entorn.

Dins dels serveis urbans s’ha substituït la canonada de la xarxa de proveïment d’aigua potable existent, de fibrociment, per una de polietilé d’alta densitat de 315 mil·límetres de diàmetre, i s’ha plantat arbratge de diferents espècies concordes a la climatologia de la zona, tant en la mitjana central com en les tercianes.

Les obres de millora urbana i integració paisatgística en el nou bulevard de Gandia al costat de la platja han coincidit amb el PAI d’equipaments privats que el consistori local està executant entre la glorieta amb el Camí Assagador de Morant i el límit del carrer Illes Canàries. Per aquesta raó, la secció de la calçada del costat oest de l’avinguda es completarà en el curs de les obres del PAI.

Et Pot Interessar