La fam augmenta a l’Àfrica i ja afecta a 224 milions de persones

El nombre de persones que passen fam a Àfrica va augmentar en 2016 i se situa en 224 milions, sent el canvi climàtic un dels factors que ha incidit en este augment, segons un informe publicat este dijous per l’Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

Segons el ‘Panorama regional de la seguretat alimentària i la nutrició a Àfrica’, la prevalença de la subalimentació crònica va passar del 20,8 per cent en 2015 al 22,7 per cent en 2017. “El nombre de persones subalimentades va pujar de 200 a 224 milions, la qual cosa suposa el 25 per cent dels 815 milions de persones subalimentades en el món en 2016”, ha ressaltat el sotsdirector general i representant regional de la FAO para Àfrica, Bukar Tijani.

Segons ha explicat, entre els factors determinants que han provocat un augment del fam en el continent figuren l’augment de la proporció de la població que no pot accedir a aliments en la regió, així com “les condicions climàtiques adverses i els conflictes, que sovint coincideixen alhora”.

Conseqüències

La migració és la principal conseqüència. Salvament Marítim ha rescatat i traslladat a les costes andaluses a un total de 358 migrants procedents de dotze pasteres només en un cap de setmana, dissabte i diumenge 11 i 12 de novembre.
Així, segons la informació proporcionada per Salvament Marítim, en concret eixe diumenge s’ha rescatat a un total de 82 migrants procedents de cinc embarcacions, mentre que, dissabte, l’organisme depenent del Ministeri de Foment va rescatar a un total de 276 persones procedents de set pasteres i, d’elles, va traslladar a 163 migrants al port de Màlaga i a 57 al d’Almeria, mentre que al port granadí de Motril van arribar 56.
Durant aquest diumenge, els primers migrants que han arribat a les costes andaluses després de ser rescatats per aquest organisme depenent del Ministeri de Foment han sigut set magrebins que van ser conduïts al port d’Algesires (Cadis).
Concretament, aquestes persones magrebines es trobaven al costat de dos espanyols en una embarcació que anava a la deriva, ja que, segons han explicat els nacionals, van rescatar als migrants perquè estaven en una pastera semienfonsada i, finalment, tots ells van haver de ser rescatats perquè s’havia desbaratat el motor de l’embarcació.
Així mateix, l’organisme depenent del Ministeri de Foment va rescatar eixe diumenge, després d’estar tota la nit en cerca activa en la mar d’Alborán, a 35 persones, entre elles un bebè, d’una pastera que portava més de 24 hores en l’aigua.
El rescat es va produir sobre les 8,00 hores de diumenge a 28 milles al sud-oest de la illa d’Alborán i aquestes 35 persones, en concret 30 homes, quatre dones i un bebè, han arribat sobre les 20,00 hores al port d’Almeria.
D’altra banda, mentre Salvament Marítim es dirigia al port de Tarifa amb altres 23 persones rescatades de dues pasteres es va trobar amb una altra embarcació de la qual van saltar a l’aigua tres persones i, per açò, Salvament també les va rescatar i va traslladar al port de Tarifa.
Finalment i també eixe diumenge, Salvament ha rescatat a 14 migrants, entre ells tres menors, d’una pastera després de l’avís d’un ferri que l’havia albirat i que ha romàs al costat d’ella fins que ha arribat l’equip de Salvament, que ha traslladat a aquestes persones al port de Motril.
D’aquesta manera, en total, aquest diumenge des de Salvament s’ha traslladat a set migrants al port d’Algesires, a 35 al d’Almeria, a 26 al port gadità de Tarifa i 14 al de Motril.

Et Pot Interessar