Els extreballadors de RTVV obrin un conflicte amb la Unió de Periodistes

Als extreballadors de RTVV no els ha sentat bé que la Unió de Periodistes haja actuat contra el sistems de borses de treball d’À Punt on els treballadors de l’antic ens ixen ben beneficiats. En un arravatament, el comité d’empresa de RTVV ha retornat a la Unió de Periodistes el premi ‘Llibertat d’Expressió’ que li va concedir en 2013, quan res té a veure la situació en la qual es va concedir el guardó, amb els actuals esdeveniments. El bencert és que moltes veus apuntaren llavors que la Unió de Periodistes s’haguera pogut estalviar el guardó pel fet que els treballadors de l’antiga RTVV van romandre anys i anys en silenci danvant la manipulació del PP a l’ens, i només van eixir a protestar quan es va anunciar el tancament.

Ara el comité d’empresa considera este guardó atorgat en 2013 “un sarcasme i una burla” després que esta organització haja sol·licitat la suspensió cautelar de la borsa de treball temporal de la nova radiotelevisió autonòmica, À Punt. Molts dels socis de la Unió, no obstant, va considerar un sarcasme que els extreballadors recolliren el guardó després de contemplar amb certa passivitat la manipulació informativa a RTVV. 

Sobre este tema, el comité d’empresa assenyala, en un comunicat, que este premi “no pot estar ni un minut més” en les seues mans perquè els és “impossible mirar amb orgull un guardó que ens encoratjava a lluitar quan aquells que llavors ens animaven a fer-ho ara ens porten als tribunals fent gala del cooperativisme més ranci”. “No ho volem”, ha recalcat.

En eixe sentit, ha recordat que la Unió de Periodistes Valencians va entregar este premi al Comité d’empresa de RTVV en 2013 per a “fer valdre la lluita dels seus professionals en defensa d’una ràdio i televisió públiques, en valencià i de qualitat”. En eixe moment, s’havia aplicat un ERO contra RTVV que havia suposat l’acomiadament de 1.200 treballadors.

Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va declarar il·legal l’ERO i “el govern del PP va decidir tancar RTVV i tirar tota la plantilla”. “Este fet, que posava més dramatisme a la situació que ja existia abans del primer ERO, va tindre un efecte insòlit sobre la Unió de Periodistes que, de la nit al dia, va tallar en sec tota l’empatia i tota la solidaritat que ens havia donat fins llavors”, ha afirmat.

Sobre este tema, el comité d’empresa assenyala que l'”últim episodi” de la campanya de ‘partir de zero’ ha sigut la decisió de la Unió de recórrer i demanar la suspensió cautelar davant dels jutjats del barem de les borses de treball temporal d’À Punt en el qual s’estableix un reconeixement a l’experiència dels ex-treballadors de RTVV. El comité considera que este barem és “el mateix que s’està aplicant en tot el sector públic valencià des de fa més de 10 anys”.

Així, consideren que és “especialment indignant” perquè “els avantatges” que es dóna als extreballadors en el barem impliquen “una retallada important dels drets reconeguts i firmants de l’ERO”. “Uns termes que hipòcritament la Unió sempre ha dit defendre sabent perfectament que el compliment de l’ERO és absolutament incompatible amb la seua postura”, ha recalcat.

Et Pot Interessar