26.6 C
Gandia
Dimarts, 5 juliol, 2022

Exposició “Dones del Món” de Creu Roja al Claustre de la Biblioteca Central

– L’Ajuntament de Gandia acull dilluns dia nou l’exposició fotogràfica “Dones del Món” de Creu Roja, una mostra que advoca per la defensa de la igualtat i el lliure exercici dels drets de les dones i les xiquetes a tot el món.

– L’exposició està en el claustre de la biblioteca central, plaça Rei en Jaume I fins al dia 21 de març en horari de les biblioteques.

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el president de Creu Roja a Gandia, Toni Marti, i les autoritats municipals, presenten aquest pròxim dilluns l’exposició fotogràfica “Dones del Món”, una mostra que pretén sensibilitzar sobre la situació de les
dones en el món i sobre conceptes relacionats amb el gènere i la coeducació a través de diverses fotografies aportades per Creu Roja i la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

L’exposició visibilitza el paper que exerceix la dona en els diferents àmbits, com són l’econòmic i laboral, el polític, el familiar, el social o el cultural. Així, la mostra fotogràfica pretén visibilitzar problemàtiques com la feminització de la pobresa, la invisibilitat i aïllament de la dona en els entorns rurals, el sostre de cristall, la mutilació genital femenina, la prostitució i el tràfic de dones amb finalitats d’explotació sexual, els
matrimonis forçosos, l’ús desigual dels temps de cura i la invisibilitat del treball en la llar o el llenguatge excloent, entre altres. “Es tracta de reflexionar sobre la desigualtat i discriminació de gènere amb el propòsit de treballar accions que promouen la igualtat d’oportunitats de les dones i l’apoderament i participació d’elles en tots els nivells de la vida social, política, econòmica i pública”, ha assenyalat el president de Creu Roja. Ha recordat a més que aquest propòsit és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 5 sobre Igualtat de Gènere) inclosos en l’Agenda 2030 per Nacions Unides i un dels principis fonamentals de l’entitat.

Articles relacionats