Els experts aporten als empresaris turístics d’Oliva les claus per a diferenciar el producte

El saló de plens de l’ajuntament d’Oliva ha acollit este dimecres la jornada “Innovar o morir? Programa de Competitivitat Turística”, centrada en la innovació com a oportunitat per a generar negoci turístic en les empreses i el territori valencià. 
Mónica Morales, representant de la Cambra de Comerç de València, ha presentat els beneficis del Programa de Competitivitat Turística de la institució empresarial. El programa realitza a les empreses un diagnòstic gratuït de les necessitats de millora en matèria d’innovació i els planteja propostes d’acció. Qualsevol inversió en l’empresa que supose un canvi en matèria d’innovació podrà estar finançada fins al 50 per cent. 
Durant la jornada, Juan Carlos Sanjuán, fundador de Casual Hotels, cadena espanyola d’hotels temàtics nascuda a València, ha presentat l’experiència de la seua empresa en matèria d’innovació i les diferents accions de màrqueting realitzades en aquest àmbit. Segons Sanjuán, “la innovació distingeix a un líder d’un seguidor, cal veure el que fa la competència per a no fer-ho o per a donar-li un valor afegit que et diferencie. És essencial saber quin tipus de client tenim i quins detalls li poden agradar”.

Com a exemple, segons ha explicat, en els seus hotels disposen de bateries de mòbil gratuïtes, carrets i bolquers per a bebès, llit i menjadors per a mascotes. 48 hores abans que arribe el client se li informa per watsap del temps que va a fer en la ciutat o se l’avisa quan l’habitació està preparada. El fundador de Casual Hotels destaca que totes aquestes iniciatives es poden realitzar a baix cost potenciant les sinergies amb altres empreses. 
Per la seua banda, Alberto Galloso, director de Solucions Turístiques, empresa de consultoria i màrqueting especialitzada en turisme i oci, ha abordat els canvis de model en les empreses. Considera que el centre de la innovació és el client, que està en continu canvi i que busca cada vegada més un turisme d’experiències. Per açò el producte s’ha d’adaptar a les seues demandes. Galloso ha oferit 6 claus per al canvi: Determinar al client objectiu, estructurar les experiències de l’empresa, adequar els suports, comunicar al públic, estructurar el producte en unió amb altres empreses que puguen oferir un servei complementari i innovar. 
La jornada ha conclòs amb la presentació de l’experiència d’una empresa de la comarca de la Safor, el grup Joba Eventos de Gandia. Segons el seu fundador, Juan Baptista Artes, “la innovació és la diferenciació respecte als competidors i ens nodrim dels millors professionals per a oferir un servei de la major qualitat en els nostres esdeveniments. Així mateix, oferim tallers de creativitat i innovació a les empreses”. Joba Eventos ha diversificat la seua activitat empresarial cap al Turisme de Congressos i Incentius Corporatius, de Festivals, Esportiu, Cultural i d’Experiències. Com a projecte de futur, treballen en el que han denominat “Astroturisme”, un hotel rural de luxe, conformat per esferes semicirculars, una experiència sensorial 24 hores on el client puga dormir mirant els estels.

Et Pot Interessar