5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

Exonerats els pagament de juliol i agost del lloger dels habitatges de la Generalitat

– Martínez Dalmau anuncia que l’exoneració del pagament de lloguer dels habitatges de la Generalitat s’amplia també als mesos de juliol i agost

– La mesura de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica respon a la situació derivada de la pandèmia per COVID-19

– La Conselleria assenyala que les persones arrendatàries d’habitatge públic compleixen els criteris de vulnerabilitat econòmica i social

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat que l’exoneració del pagament del lloguer de tots els habitatges públics de la Generalitat s’amplia dos mesos més, és a dir, també a juliol i agost.

Res més iniciar-se la crisi del coronavirus el març passat, Martínez Dalmau va assegurar que cap persona resident en habitatge públic que haguera perdut el seu treball o reduït els seus ingressos a causa de la COVID-19 anava a perdre el seu habitatge, ja que s’anava a aplicar una exoneració del pagament del lloguer al cent per cent dels inquilins per un període de tres mesos.

La situació derivada de la pandèmia s’ha estés en el temps més de l’esperat, així com les restriccions de mobilitat que ha comportat. Per això, des de la Conselleria s’ha considerat necessari prorrogar en el temps les mesures de bonificació o exempció del pagament de les rendes.

Amb l’estat d’alarma encara activat, la desescalada en marxa i amb una incorporació al mercat laboral que no és total pels efectes de la pandèmia, som conscients que moltes famílies no tenen recursos per a fer front al pagament dels seus lloguers”, ha declarat el vicepresident.

Amb aquesta decisió, es pretén que moltes persones afectades per situacions extremes “no s’hagen de veure en la tessitura de destinar els seus escassos recursos a pagar el lloguer o atendre les despeses familiars de primera necessitat”.

Cal tindre en compte que els arrendataris d’habitatges del parc públic de la Generalitat compleixen tots ells criteris de vulnerabilitat econòmica i social, trobant-se molts en situació d’exclusió social.

En aquest context de crisi, és indiscutible que l’impacte econòmic i social de la mateixa tindrà una incidència major en el col·lectiu d’arrendataris d’habitatge públic, tal com va ocórrer amb la crisi econòmica de 2008. D’ací la necessitat d’adoptar mesures contundents i efectives“, ha remarcat Martínez Dalmau.

Articles relacionats