23.9 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Èxit de l’economia valenciana: Gigafactoria de Bateries

 

 

– Climent: “La implantació de Volkswagen materialitza l’aposta  de la Generalitat per la reindustrialització del nostre territori”

– Serà la primera gigafactoría implantada a Espanya, amb més de 3.000 llocs de treball directes

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, s’ha mostrat “molt satisfet” després de l’anunci de la companyia d’automòbils Volkswagen de l’elecció de Sagunt per a la seua gigafactoría de bateries per a cotxes elèctrics.

Climent ha destacat l’intens treball perquè aquest anunci es fera realitat i ha volgut “donar l’enhorabona a l’equip de la Conselleria d’Economia Sostenible i al conjunt de la Generalitat per aquest treball impecable”.

“Aquest projecte generarà més de 3.000 llocs de treball en la Comunitat Valenciana i materialitza l’aposta decidida de la Generalitat per la reindustrialització del nostre territori”, ha indicat.

La integració de la fàbrica de Volkswagen es farà dins de la segona fase de Parc Sagunt, i amb ella es pretén la creació de més de 3.000 ocupacions qualificades directes per a la producció de les bateries, als quals sumaran tots els indirectes i aquells dels proveïdors i associats per a la posada en marxa de la fàbrica – entre 10.000 i 12.000-.

Climent ha assenyalat que la implantació de Volkswagen ve a confirmar l’excel·lent moment que viu la Comunitat Valenciana en termes d’inversió estrangera productiva, amb valors que han ascendit l’any 2021 a 856 milions d’euros, un 142% més  qué l’any anterior.

“Aquest és l’exemple dels projectes que la Comunitat Valenciana és capaç d’albergar, després d’un intens i discret treball des del mes d’octubre passat”, ha explicat.

“La Generalitat ha estat en tot moment al 100% apostant per aquest projecte, que suposarà una gran inversió en el nostre territori i que pot funcionar com a motor d’arrossegament per a altres projectes”, ha indicat.

Rafa Climent ha volgut mantindre la prudència perquè aquesta inversió està vinculada a l’assignació de fons europeus del PERTE-VEC (Projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica del vehicle elèctric i connectat) convocat pel Govern d’Espanya.

Articles relacionats