14.1 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Èxit de l’acte divulgatiu de Juristes Valencians a Gandia per a reclamar el Dret Civil Valencià

– A les portes del 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia de 1982

L’Associació de Juristes Valencians va celebrar el 10 d’agost a la Casa de la Marquesa de Gandia, en el marc del Cicle “Dret Civil a la Mar” una conferència divulgativa de la utilitat que les Corts Valencianes tornen a regular matèries de gran interés ciutadà com la successòria, el règim econòmic del matrimoni, els efectes civils de les unions de fet, o la successió de l’empresa familiar.

Fins hui 531 municipis valencians, entre ells tots els de la Safor, han reclamat la tramitació urgent d’una reforma constitucional de caràcter tècnic per a fer efectiu la competència legislativa civil que l’Estatut atribueix a les Corts.

L’acte al qual van assistir l’ex-President del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Juan José Tortajada, el Vicealcalde de Gandia, Josep Alandete, la tinenta d’Alcalde Carmen Fuster, l’alcalde de Bellreguard Alex Ruiz i l’ex-President de la Mancomunitat de la Safor, Tomás Ferrandis, va comptar amb la intervenció de Ximo Esteve, advocat i professor de Dret Civil de la Uned de Gandia, Susi Boix, politòloga i advocada i de José-Ramón Xirivella, president de Juristes Valencians.

Pels ponents es va considerar imprescindible el lideratge al Consell i la màxima unitat institucional entorn de la recuperació del dret civil valencià que es va aplicar entre els anys 2008 i 2016, i es va recordar la conveniència de completar l’autogovern valencià abans del 40 aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia, que se celebra l’any 2022. Juristes Valencians considera que és responsabilitat de Ximo Puig i Carlos Mazón aconseguir que els grups parlamentaris del PSOE i el PP en el Congrés tramiten immediatament la reforma constitucional presentada fa quasi any i mig.

Per part dels assistents es va destacar la clara voluntat popular dels valencians i l’obligació que té el Congrés de respectar aquesta part de l’autogovern summament útil per als ciutadans en les seues relacions personals, tal com tenen altres 15 milions d’espanyols de 6 Comunitats Autònomes per motius històrics.

La següent conferència del cicle divulgatiu “DRET CIVIL A la MAR” que ha organitzat Juristes Valencians juntament amb molts ajuntaments del litoral valencià se celebrarà a Xeraco el dimecres 18 d’agost.

Articles relacionats