12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

“Esperança” escultura homenatge al personal sanitari de Gandia

• Gandia ret homenatge al personal sanitari de la ciutat amb l’escultura ‘Esperança’

• El monument, que es traslladarà al Centre Sociosanitari de Rois de Corella, simbolitza el reconeixement del conjunt de la ciutadania a tot el personal sanitari que treballa des de l’inici de la pandèmia superant tots els límit per garantir la salut pública.

• A l’acte inaugural han estat presents els regidors de Cultura i Sanitat de l’Ajuntament de Gandia i també representants de l’àmbit sanitari i el barri de Rois de Corella.

• Nahuel González: “Aquesta escultura reivindicarà la història de la nostra ciutat i recordarà en un futur tot el que ha fet les heroïnes i herois sanitaris per totes nosaltres en uns moments tan difícils”.

• Liduvina Gil: “Vull agrair des de la primera a l’última treballadora dels centres sanitaris, d’Atenció Primària, de Salut Pública i l’hospital de Gandia que han fet possible que hui estiguem en una situació millor”.

• Joaquín Miñana: “Aquesta escultura que quedarà per sempre i que recordarà les potes de la Sanitat Pública i de la unitat ciutadana per complir amb les mesures de prevenció que ens han demanat; mascareta, llavat de mans i distanciament social”.

• “Chule”: “Aquesta obra reivindica l’ajuda i el respecte que tota la societat devem a la tasca del personal sanitari davant una agressió tan gran com és la Covid-19”.

homenatge al personal sanitari de Gandia amb lescultura ‘Esperanca 1El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat per la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, el Director de l’Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia, Joaquín Miñana ha assistit aquest matí al Parc Sant Pere per a participar en l’acte inaugural d’una escultura dedicada a tot el personal sanitari de Gandia que treballa a peu de canó per garantir la salut entre la ciutadania des de l’inici d’aquesta pandèmia.

Cal recordar que aquesta cerimònia, a la qual també han assistit representants del l’àmbit sanitari i el barri de Rois de Corella, forma part de la programació ‘Cultura als Barris’ que promou l’Ajuntament de Gandia per visibilitzar i potenciar la riquesa cultural de la nostra ciutat a través de les seues barriades.

Així, després de gaudir de la bellesa del monument, González ha destacat que “aquesta escultura, que acabarà instal·lant-se en el Centre Sociosanitària Rois de Corella, és un element consensuat amb la comunitat veïnal de la barriada que reivindicarà la història de la nostra ciutat i recordarà en un futur tot el que ha fet les heroïnes i herois sanitaris per totes nosaltres en uns moments tan difícils”. A més, ha emfatitzat que “la cultura és una eina de transformació que parla de la realitat social que estem vivint a la nostra ciutat”.

D’altra banda, Gil ha posat en valor aquesta iniciativa cultural amb molt significat pel barri de Corella i ha agraït especialment l’entrega i dedicació inesgotable tan física i psicològica “des de la primera a l’última treballadora dels centres sanitaris, d’Atenció Primària, de Salut Pública i l’hospital de Gandia que han fet possible que hui estiguem en una situació millor”.

Per la seua part, Dols ha agraït al barri Rois de Corella i a tots els agents implicats en fer possible aquesta dedicació escultural “que quedarà per sempre” en la memòria col·lectiva i que recordarà la importància de les “potes de la Sanitat Pública i de la unitat ciutadana per complir amb les mesures de prevenció que ens han demanat; mascareta, llavat de mans i distanciament social”, unes mesures, ha insistit, que cal continuar respectant “per evitar tornar a viure rebrots i una situació molt dolenta”.

Finalment, l’artista encarregat de l’escultura, Jesús MartínLorente (Chule), ha destacat que “ha sigut un honor haver realitzat aquesta obra” formada per 2 metgesses i 2 metges que formen un escut front al virus i que reivindica “l’ajuda i el respecte que tota la societat devem a la seua labor davant una agressió tan gran com és la Covid-19”.

L’escultura es traslladarà al Centre Sociosanitari de Rois de Corella.

Articles relacionats