18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Esdeveniments Esportius, Naturalesa, Gastronomia i Oci són l’eixos Turístics d’Oliva en Fitur 2020

• La X edició de la Gran Fons Alberto Contador, la Spain Kiteboarding League 2020, Copa d’Espanya de Strapless & Freestyle i la Copa d’Oliva de kàrting marquen la pauta esportiva per a la pròxima temporada
• La Mostra Gastronòmica, que se celebrarà els dies 8, 9, 10 i 11 d’octubre, serà l’esdeveniment gastronòmic més important del 2020
• El sector turístic comptarà amb una nova eina per a promocionar i vendre online l’àmplia oferta d’activitats i experiències que es poden gaudir a Oliva
• La presentació oficial se celebrarà el dijous 23 de gener a les 12.00 h en el Pavelló 7 i comptarà amb la presència d’Alberto Contador. A més, el showcooking de “pebreres farcides” tindrà lloc el mateix dia a les 15.00 h

Oliva Turisme acudeix a FITUR amb tots i cadascun dels atractius del municipi i amb l’aposta d’aconseguir un turisme de qualitat sota el paraigua de la sostenibilitat i la innovació.

Ahir matí s’han presentat en el saló de Plens de l’Ajuntament d’Oliva les novetats de l’oferta turística per a FITUR 2020, una proposta que es donarà a conéixer de manera més concreta, el dijous 23 de gener a les 12.00 hores en el Pavelló 7, de IFEMA.

La presentació ha comptat amb la presència de Joaquín Calafat, regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva; Sandra Düster, directora comercial del Resort Oliva Nova Beach & Golf ResortKiko Roig, Campió de la Spain Kiteboarding League 2019 i top10 mundial en la disciplina Strapless i Francisco Oltra, president de l’Associació d’Hostaleria d’Oliva (Gastroliva).

L’aposta esportiva d’Oliva Turisme passa per el Gran Fons Alberto Contador, la Spain Kiteboarding League 2020, la Copa d’Espanya de Strapless & Freestyle i la Copa d’Oliva de kàrting. Quatre esdeveniments que fomenten el turisme esportiu i atrauen visitants de tota Espanya i països europeus.

La 10a edició de la Gran Fons Alberto Contador es presentarà oficialment en FITUR i comptarà amb moltes novetats, tant esportives com organitzatives. Aquesta edició, que espera congregar a 4.000 participants, se celebrarà el 26 de setembre, en el Resort Oliva Nova Beach & Golf.

Segons ha comentat Sandra Düster, directora comercial d’Oliva Nova “fa molts anys que treballem l’esport amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme no sols amb el ciclisme, sinó també amb el *futbol, el rugbi o l’hípica”. A més, *Düster s’ha mostrat molt optimista de cara a les previsions de visitants internacionals per a participar en la Gran Fons, “una prova que ens ajuda a donar a conéixer els paratges meravellosos que tenim a Oliva”.

Un altre dels referents és la IV edició de la Spain Kiteboarding League (SKL) 2020, el circuit nacional de kite freestyle i strapless que se celebrarà a Oliva els dies 19, 20 i 21 de juny. Un circuit impulsat per la indústria nacional i avalat de nou per la Global Kitesports Association, la Real Federació Espanyola de Vela i la World Kiteboarding League. Precisament, Kiko Roig Torres ha incidit en la importància del suport que des d’Oliva es presta al kite. Roig ha anunciat que se celebrarà el circuit mundial júnior, per la qual cosa “espere portar un trofeu més a casa”.

La següent novetat d’Oliva Turisme, per a aquest 2020, és la posada en marxa de la Copa d’Oliva de Kàrting, una competició que s’estrena enguany juntament amb els 500 KM d’Oliva i que reunirà 42 equips de tot el món durant el primer cap de setmana de febrer.

De la mateixa manera, la gastronomia serà protagonista en FITUR 2020 amb l’objectiu de reforçar la seua identitat i destacar el potencial gastronòmic d’Oliva. Aquesta edició comptarà amb “les pebreres farcides” i “el figatells” com a productes estreles. D’una banda, Ana Torres, guanyadora del Concurs de Pebrera Farcida realitzarà un showcooking en directe mostrant la recepta del plat típic. Mentre que 600 figatells de les carnisseries: La Vedella, Més que Carn i Carn Joan Costa seran presentats en la degustació de productes típics que el CDT prepara per al President de la Generalitat, Ximo Puig i tota la comitiva oficial.

En aquest sentit, Paco Oltra Soqueta, president de Gastroliva ha comentat que l’hostaleria d’Oliva està satisfeta amb l’aposta per l’esport, ja que “és un gran premi per a nosaltres que la ciutat es conega en tota Europa pels esdeveniments esportius”.

Sobre aquest tema, cal assenyalar que l’aposta d’Oliva Turisme per la gastronomia tindrà el seu punt àlgid en la celebració d’una gran Mostra Gastronòmica, que se celebrarà els dies 8, 9, 10 i 11 d’octubre, en la qual es promocionaran tots els productes tradicionals de la cuina d’Oliva i que atraurà a més de 70.000 persones. Amb 4 concursos gastronòmics, demostracions culinàries, masterclass amb els millors xefs de la Comunitat Valenciana, degustació d’arrossos, actuacions musicals i moltes activitats paral·leles, aquest esdeveniment gastronòmic convertirà a Oliva en la capital gastronòmica de València.

D’altra banda, i d’acord amb la política del departament de Turisme de millorar, reforçar i ampliar l’oferta turística d’Oliva, en breu es posarà en marxa visitoliva.com. Una eina de venda online que ajudarà a desestacionalitzar el turisme, a través de la creació de paquets i conjunts de serveis atractius i proporcionarà als usuaris un sistema de qualitat i de prestacions personals que distingirà a Oliva de les ofertes habituals.

Cal destacar, també, un projecte que es va iniciar la passada legislatura i que veurà la llum en FITUR: el pla turístic d’Oliva realitzat i dissenyat per Bernat Moreno. Una guia del centre de la ciutat, del patrimoni històric i cultural i també dels museus que completen, per a tots els visitants, la visita monumental d’Oliva. Aquesta publicació compta amb un disseny molt atractiu que transmet tot l’encant de la ciutat i que servirà per a recordar l’experiència viscuda en descobrir l’emblemàtic centre històric d’Oliva.

Per a finalitzar, el regidor de Turisme, Joaquín Calafat, ha agraït a tots la seua implicació i esforç per convertir a Oliva en una de les seus d’esdeveniments esportius més importants del Mediterrani. A més, ha afegit que “des d’Oliva Turisme sempre es donarà suport a l’esport, els valors que aquest comporta i el benefici que genera per a la nostra ciutat”.

Calafat també ha fet valdre l’esforç que s’està fent des de la seua delegació per “fer compatibles els esdeveniments amb l’entorn natural i, per descomptat, la tranquil·litat i el benestar dels veïns i els turistes”.
Finalment, el regidor de Turisme ha afirmat que el suport constant a l’empresariat del sector i la desestacionalització del turisme a Oliva són dos eixos capitals dins la nostra delegació, ja que “aprofitant els recursos naturals i treballant en la promoció de la nostra ciutat, el turisme s’ha de convertir en un dels principals motors econòmics de la nostra ciutat”.

FITUR 2020

Oliva Turisme es presenta en FITUR 2020 en l’estand de València Turisme al costat d’altres municipis com Sagunt, Gandia, Cullera o Xátiva.
L’estand de València Turisme està situat en el pavelló 7 de IFEMA i compta amb 207 metres quadrats.

En aquesta 40 edició de FITUR, València Turisme presenta la seua nova marca, una imatge que vol unificar, integrar i coordinar tots els racons de la província per a transmetre al turista un relat unificat.

Articles relacionats