12.3 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Es reprenen les obres de la Via Ronda de la platja d’Oliva

Ja s’han représ les obres de reparació dels escocells (els clots al peu dels arbres per tal de recollir l’aigua de pluja o facilitar les regades) de la Via Ronda de la platja d’Oliva, després que es paralitzaren a principis d’estiu per tal de garantir la seguretat de vehicles i vianants durant la temporada de màxima afluència turística.

Recordem que a principis de juliol, l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària van signar un acord pel qual el consistori va recuperar la possessió de les obres de forma temporal. En aquell moment, l’actuació municipal va consistir en el cobriment dels clots amb saorra, la retirada de tanques i la recuperació de les places d’aparcaments.

Mentrestant, l’Ajuntament d’Oliva ha pogut treballar en la modificació del projecte, necessària perquè puguen finalitzar-se les obres, que haurien d’acabar el passat mes d’abril.

La modificació del projecte ha inclòs noves partides i n’ha incrementat d’altres en el capítol de seguretat i salut, ampliant tant el pressupost com les obres a realitzar. Així, el nou projecte inclou l’entubat de les arrels amb un anell de formigó, el temporitzador i les electrovàlvules per al rec per degoteig, una solució constructiva per a la canonada de reg en els encreuaments dels carrers transversals, a més d’una partida addicional per a la reparació de les voreres, el cablejat elèctric i les canonades d’aigua potable, que havien quedat danyats en l’inici de les obres.

Pel que fa al pressupost, el projecte inicialment aprovat ascendia a 114.272,56 €, però es va adjudicar per 106.346,90 €. Ara la modificació ha suposat un increment de 41.997,54 €, arribant a un pressupost total de 148.344,44 €.

Joan Mata: regidor d’Urbanisme: “Després de l’actuació que vam fer abans de l’estiu, que va ser temporal i per tal d’aportar seguretat i no pertorbar la temporada turística alta, ara s’han représ els treballs. El projecte s’ha ampliat i millorat, i s’espera que estiga finalitzat abans de les falles de 2024.”

Yolanda Pastor, alcaldessa d’Oliva: “Tal com ens vam comprometre, hem esperat que passara el pont d’octubre, quan menys gent trobem a la platja, per tal de reprendre les obres. A més, executarem les obre en dues fases, per tal de no tallar tota la Via Ronda mentre duren els treballs i ocasionar les menors molèsties possibles als veïns i les persones que visiten la nostra platja.”

Articles relacionats